Μπάντα που αποτελείται από τον κιθαρίστα Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), φωνή John Corabi (Mötley Crüe, The Scream), μπάσο Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake), τύμπανα Deen Castronovo (Journey, Bad English, Hardline) και ρυθμική κιθάρα David Lowy (Red Phoenix, Mink) ,δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από ο ορισμός μιας ALL STAR BAND. Οι stars δεν τελειώνουν όμως μόνο με τη κύρια σύνθεση αλλά και με τον άνθρωπο που έχει αναλάβει τη παραγωγή του νέου δίσκου, τον Marti Frederiksen. Ο Frederiksen έχει συνεργαστεί με μπάντες όπως οι Aerosmith, Buckcherry, Ozzy Osbourne, Mötley Crüe και Faith Hill. Είναι επίσης γνωστός από την  ενεργή συμμετοχή του σε μια από τις ωραιότερες rock ταινίες που κυκλοφόρησαν ποτέ, το Almost Famous, στο οποίο χαρίζει τη φωνή του στον τραγουδιστή της πλασματικής μπάντας, Stillwater.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, δεν μιλάμε για μια ανερχόμενη μπάντα, αλλά για μια σύμπραξη μεγάλων μουσικών της rock & hard rock σκηνής με απίστευτη live δυναμική και εμπειρία στον χώρο, η οποία επανέρχεται με τον πιο αντιπροσωπευτικό της δίσκο ως τώρα, το “Burn It Down”.

«From the ashes, from the flame. I’m here to light the fire again» είναι ο στίχος που χαρακτηρίζει τους The Dead Daisies αυτή τη περίοδο, αλλά και το εισαγωγικό κομμάτι του δίσκου “Resurrected” που ξεχειλίζει γκάζια και γεμάτα κιθαριστικά riffs.

Ξεχώρισα αμέσως το “Rise Up” για την εισαγωγή τύπου Black Label Society και την δυναμική του Corabi η οποία σχεδόν καλύπτει τις κιθάρες που έχουν πάρει ήδη φωτιά! Όπως και το “Judgement Day” που είναι το πιο southern rock κομμάτι του δίσκου και θα εκτιμηθεί από τους οπαδούς του είδους.

Οι David Lowy και Doug Aldrich συνεχίζουν να ανεβάζουν την  ένταση και να κυριαρχούν σε όλο το άλμπουμ έχοντας σαφώς πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτός από τα προαναφερθέντα κομμάτια, ξεχώρισα το προκλητικό “Bitch” που μπορώ άνετα να το φανταστώ σε videoclip, αλλά και  τη μπαλάντα του δίσκου το “Set Me Free” που κόλλησε τέλεια αμέσως μετά, όπως συνηθίζετε άλλωστε στη ζωή και μετά που εκδηλώνεται ο θυμός ακολουθεί η στεναχώρια….

Ο δίσκος συνεχίζει σε αρκετά heavy & desert rock  στυλ που θα βρουν ενδιαφέρον οπαδοί διαφόρων rock & metal μουσικών παρακλαδιών. Ειδικά οι fans του Ozzy.

Μια αρκετά ευχάριστη έκπληξη από τους The Dead Daisies τους οποίους θα ξαναέβλεπα live με μεγάλη μου ευχαρίστηση και σίγουρα τον προτείνω ανεπιφύλαχτα σε όλους!