The Fuzztones @ Gagarin 205

0

Fuzztones01
Την βροχερή 28η Οκτωβρίου του 2017, διαπίστωσα με τα μάτια μου ότι ο Rudi Protrudi , ο άνθρωπος με το πιο cool όνομα στο σύμπαν, είναι και το πιο cool άτομο στο σύμπαν! Δεν ξέρω εάν έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, είναι πάντως σε εκπληκτική φόρμα και με τους 25ρηδες που τον συνοδεύουν έδωσε ένα φοβερό The Fuzztones show σε ένα γεμάτο Gagarin.

Οι The Wrinkled Suits που άνοιξαν σε ένα κοινό των 150 περίπου ατόμων , ήταν ομιλητικότατοι, με πολύ δυνατή σκηνική παρουσία, παίζοντας όπως οι ίδιοι το χαρακτήρισαν «Ορθόδοξο rock’n’roll”. Σωστή επιλογή για να ξεκινήσουν την βραδιά, μπορεί να μην ξεσήκωσαν το κοινό με το κατά τα άλλα συμπαθέστατο hard rock τους, κούνησαν όμως κάμποσα πόδια και κεφάλια. Ξεχώρισα το “Risky business”, μια μίξη Zeppelin και AC/DC, και τους εύχομαι να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Οι Penny Dreadful που ακολούθησαν ήταν υπέροχοι. Σκοτεινή κιθαριστική americana που σε κάνει να κλείνεις τα μάτια και να ταξιδεύεις. Δεν είναι τυχαίος ο ντόρος που έχουν δημιουργήσει και αποτέλεσαν για εμένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Χωρίς εντυπωσιασμούς, η μουσική τους έχει παραδοσιακή αμερικάνικη βάση, η οποία συνδυασμένη με μια punk αισθητική παράγει ένα σκοτεινό αποτέλεσμα που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση. Μπερδευτήκατε; Τότε τσεκάρετε τους!

Fuzztones05

Μετά από μια σχετικά μεγάλη καθυστέρηση, ο Rudi Protrudi και οι The Fuzztones γέμισαν την σκηνή του Gagarin με την παρουσία τους. Ενώ το κοινό και ειδικά οι πρώτες γραμμές παραληρούν, εύκολα διαπιστώνει κάποιος τρία πράγματα. Πρώτον, ο Rudi είναι φοβερός κιθαρίστας και τα φωνητικά του είναι καλύτερα από ποτέ. Δεύτερον : Η μπάντα που έχει μαζί (2 Ιταλοί και ένας εκ νότιας Αφρικής) αποτελούν μια πολύ δυνατή ομάδα. Μπασίστας και πληκτράς χορεύουν συνεχώς, ενώ ο ντράμερ ορειβάτης πέρασε ένα μεγάλο μέρος του σετ σκαρφαλωμένος κυριολεκτικά στην θέση του ή στα τύμπανα! Τρίτον: Ο ήχος είναι άψογος. Τι μπορεί να πάει στραβά; Τρίτο ή τέταρτο τραγούδι και σπάει χορδή στην κιθάρα του Rudi. Οπότε αυτός cool as fuck (μασώντας τσίχλα ακόμη και έως την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα) ζητάει και παίρνει την Les Paul των παιδιών των The Wrinkled Suits. Το show , μετά από ένα σύντομο drum solo, συνεχίζεται  με αμείωτη ένταση και μέχρι εκείνη την ώρα, μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα “Jack the Ripper” και “Eyes in the back of my head”. Φθάνοντας στο θρυλικό “Ward 81”, στο κατάλληλο σημείο (?) κόβεται και η χορδή της Les Paul (!) και τρίτη κιθάρα επιστρατεύεται. Για μιάμιση ώρα οι The Fuzztones έδωσαν ένα σεμινάριο garage ενέργειας, εκεί όμως που πραγματικά το live κορυφώθηκε ήταν στα “She’s a witch” και “She’s wicked”. Μετά από την σύντομη προσωρινή αποχώρηση τους, επανήλθαν και μας αποτελείωσαν με τα “Cinderella” και “Strychnine”.

Αυτό που παρακολούθησα ήταν αντίστοιχο της εμπειρίας των συναυλιών που ανέφερα στην εισαγωγή. Οι The Fuzztones κρατάνε την φλόγα ζωντανή και ο Rudi Protrudi είναι ένας Rock’n’roll ήρωας! Αμήν!

Κώστας Βουλγαρέλης

FuzztonesLogo