The Hollywood Vampires – The Hollywood Vampires

0

Φαντάζεστε στο ίδιο τραπέζι τους Alice Cooper, John Belushi, John Lennon και Keith Moon να πίνουν ασταμάτητα και να κάνουν φάρσες, να φωνάζουν και να τσακώνονται σαν παιδιά; αυτοί ήταν οι περίφημοι Hollywood Vampires, ένα larger than life παρεάκι που σύχναζε στο πατάρι του Rainbow στο Hollywood στα 70s. Οι ιστορίες άπειρες, οι μύθοι αμέτρητοι στο αμείλικτο πέρασμα του χρόνου και την θολούρα του καπνού και του αλκόολ που έρεε ποτάμι.

O Alice Cooper, o νονός αυτής της σούπερ παρέας, αφού εμπνεύστηκε το όνομα, σκέφτηκε να γράψει ένα άλμπουμ διασκευών αποδίδοντας φόρο τιμής στα μέλη του κλειστού εκείνου κλαμπ που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας και του lifestyle των Vampires. Καθώς όμως η ανταπόκριση που βρήκε από φίλους και γνωστούς ξεπέρασε κάθε προσδοκία το project έγινε… συγκρότημα εκλεκτών all stars. Paul McCartney, Brian Johnson, Robby Krieger, Slash, Dave Grohl, Joe Perry, Perry Farrel, Joe Walsh και δυο… κερασάκια στην τούρτα ο Johnny Depp, ο γνωστός ηθοποιός που ανέκαθεν γρατζουνούσε μια κιθάρα και ο μακαρίτης πλέον Christopher Lee στην τελευταία του αφήγηση.

Το σετ αποτελείται από έντεκα διασκευές κλασσικών κομματιών με τη συμμετοχή κάποιου Vampire και δυο αυθεντικά κομμάτια που έγραψαν οι Cooper, Depp, Bob Ezrin, Bruce Witkin και Tommy Henriksen. Κάποιες από τις διασκευές είναι τετριμμένες, κάποιες πρωτότυπες που σπάνια ακούμε να παίζονται, όμως συνολικά όσο κι αν όλοι αυτοί οι επίλεκτοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ο Ezrin έχει φτιάξει μια garage λουστραρισμένη παραγωγή δεν μένει κάτι από αυτό το άλμπουμ. Σίγουρα, εκείνοι πέρασαν καλά όπως δηλώνουν στις συνεντεύξεις παίζοντας μαζί και ανταλλάζοντας ιστορίες, αλλά σίγουρα καλύτερα πέρασαν εκείνοι που τους είδαν live (στην Αμερική φυσικά και μόνο για τρεις συναυλίες)… Εμείς οι κοινοί θνητοί θα αρκεστούμε στο YouTube…