Η Σουηδία μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία 9 χρόνια τους The Poodles,τους οποίους μάθαμε κυρίως από την εμφάνιση τους στο Melodifestivalen, δηλαδή το φεστιβάλ των προκριματικών για την επιλογή του εκπροσώπου της Σουηδίας στη Eurovision. Επίσης έγιναν αρκετά γνωστοί με το πρώτο τους άλμπουμ και το κομμάτι ‘’Metal Will Stand Tall’’. Oι The Poodles είναι μια μπάντα με ολοδικο της ηχο τoν οποίο ξεχωρίζεις απο χιλιόμετρα όταν ακουστεί στα ηχεία, ασχέτως αν ξέρεις τα κομμάτια τους ή όχι .Αυτό για μένα και πιστεύω και για πολλούς απο εσάς, θεωρείται επιτυχία. Ξεχωρίζει φυσικά η φωνή του Jacob αλλά και οι συνθέσεις των υπολοίπων μελών .

Στα χέρια μου τώρα έχω το ‘’Devil in Details’’ το οποίο είναι το 6ο στούντιο άλμπουμ της μπάντας. Μέχρι στιγμής αυτό που έχει πετύχει, είναι απλά να μου θυμίσει πόσο επιτυχημένα και αδικημένα είναι τα προηγούμενα. Μέχρι και το 5ο άλμπουμ είχαν κάποια πολύ ξεχωριστά κομμάτια που σου έμεναν καρφωμένα στο μυαλό, απο το πρώτο κιόλας άκουσμα. Στο συγκεκριμένο όμως album, δεν το έχουν πετύχει αυτο. Έχουν αρκετά αδιάφορα κομμάτια που δεν θα μπω καν στον κόπο να ονομάσω, γιατί δεν υπάρχει λόγος να τα ξέρετε, καθώς και ελάχιστα καλά. Οχι τοσο καλα oμως οσο τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ των προηγούμενων δίσκων.

Τουλάχιστον είναι ξεκάθαρος ο ήχος για τον οποιο τους αγαπήσαμε, αλλά οχι τα hit songs για τα οποια επιλέξαμε κάποιοι κάποτε να τους εντάξουμε σε μια απο τις καλύτερες σουηδικές μελωδικές hard rock μπάντες των τελευταίων χρόνων.

Σε αυτο το σημείο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω οτι ένα μέτριο άλμπουμ δεν λέει τίποτα για μια μπάντα, ειδικά οταν έχουν προηγηθεί τόσα επιτυχημένα. Απλώς ελπίζω στην επόμενη κυκλοφορία να μας θυμίσουν πόσο μεγάλη μπάντα είναι. Αν πρέπει να ξεχωρίσω μερικά κομμάτια που ίσως αξίζει να ρίξετε μια ακρόαση, θα έλεγα τα ’’The Greatest’’, “Crack in the Wall”, σίγουρα το ’’Everything’’ και ‘’Creator And Breaker’’. Κατι έχει πάρει το αυτί μου κιόλας οτι έχει πέσει η απόδοση τους στα live. Ας ελπίσουμε όμως και αυτό να είναι μια κακιά στιγμή.

Για μένα δεν αλλάζει τίποτα με αυτον τον δίσκο. Εξακολουθώ να τους θεωρώ μια από τις πιο άξιες μπάντες της Σουηδίας.