Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση λαμβάνοντας το ηλεκτρονικό press kit των The Rockin’ Dead είναι η επαγγελματική δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά όσον αφορά τη συνολική παρουσίαση της δουλειάς τους. Από τη φωτογράφηση μέχρι το layout του booklet και το εξώφυλλο του CD όλα δείχνουν πως τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Καλή εισαγωγή για μία νέα ελληνική μπάντα.

Μπορεί να μην είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός του σύγχρονου rock αλλά πάντα μου άρεσαν οι πειραματισμοί στη μουσική και η αναζήτηση νέων μουσικών δρόμων αρκεί να υπάρχει πάντα ένας αδιαπραγμάτευτος rock πυρήνας. Και το “Here Comes Darkness” ενέχει ακριβώς όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία. Πρόκειται για ένα σύνολο καλοδουλεμένων modern rock συνθέσεων με αρκετά στοιχεία εναλλακτικού ήχου (κυρίως βρετανικής προελεύσεως) ενταγμένα σε μία μάλλον μουντή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι «σκοτεινοί» στίχοι. Έτσι τουλάχιστον εξέλαβα το “Here Comes Darkness” το οποίο τολμώ να πω ότι είναι ικανό να αρέσει σε ετερόκλητο ακροατήριο (από hard rock μέχρι goth & alternative). Ωστόσο, οι δύο λέξεις κλειδιά είναι ο πειραματισμός και το μοντέρνο.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να υπάρχει μία καλύτερη παραγωγή ενώ και η τραγουδίστρια (Άννα Οικονομοπούλου) θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς διαθέτει μία καλή φωνή που αξίζει να προβληθεί/δουλευτεί παραπάνω. Πιστεύω όμως ότι είναι ζήτημα χρόνου.

Όσοι λοιπόν θέλουν να ακούσουν κάτι μοντέρνο, εναλλακτικό και άκρως ποιοτικό rock χωρίς στεγανά και ταμπέλες, οι The Rockin’ Dead αποτελούν μία ασφαλή επιλογή. Θα τους παρακολουθούμε…

Highlight: Το κομμάτι “No Man’s Girl” εκτός από highlight του δίσκου θα πρέπει να αποτελέσει και το εφαλτήριο ή αν προτιμάτε το καλούπι για τις μελλοντικές μουσικές αναζητήσεις του συγκροτήματος…