The Silent Rage

0

To Caravan Of Shadows Festival Vol II πλησιάζει και ένα από τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν θα είναι και οι The Silent Rage. Αυτό στάθηκε σαν αφορμή να μιλήσω με ένα από τα νέα μέλη τους, τον κιθαρίστα Νίκο Σαρμπάνη, για τη συμμετοχή τους σε αυτό καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας. Συνέντευξη: Γιώργος Τερζάκης

SilentRage02

Rockpages.gr: Γεια σου Νίκο και καλώς ήρθες στη σελίδα μας. Πες μας αρχικά, πώς προέκυψε και μπήκες στους The Silent Rage;

Νίκος Σαρμπάνης: Την ήξερα την μπάντα καιρό τώρα και είχε τύχει να παίζουμε μαζί με τον μπασίστα τον Σταύρο Τσιλιβαράκο, οπότε μέσω αυτού έγινε πρόταση να πάρω τη θέση του κιθαρίστα.

Rockpages.gr: Πρόσφατα ανακοινώσατε την επανακυκλοφορία του πρώτου σας album σε βινύλιο μέσω της Alone Records. Πώς προέκυψε αυτό και τι πιστεύεις ότι έχει κάνει το βινύλιο να έχει τόση ζήτηση στην εποχή μας;

Νίκος Σαρμπάνης: Είδαμε ότι υπήρχε μία ζήτηση για τα 7” που είχαμε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό με την επαναηχογράφηση του “My Race Won’t Last”, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε και για το πρώτο full-length album της μπάντας. Όσο για το ενδιαφέρον του κόσμου, έχω παρατηρήσει ένα κορεσμό προς την ψηφιακή μορφή του ήχου, επομένως ο ακροατής το βλέπει σαν μία έξοδο από αυτό καθώς είναι πιο ζωντανό.

Rockpages.gr: Θα βγει και το επόμενο album σε βινύλιο;

Νίκος Σαρμπάνης: Πολύ πιθανόν, αναλόγως πώς θα πάει η κυκλοφορία του πρώτου. Μέχρι τώρα πάντως υπάρχουν αρκετές προπαραγγελίες, κυρίως για τα λευκά βινύλια.

Rockpages.gr: Το οποίο πότε πιστεύεις να είναι έτοιμο;

Νίκος Σαρμπάνης: Ελπίζουμε τον Μάρτιο του 2020 να μπούμε στο studio και να είναι έτοιμο για κυκλοφορία στο τέλος του ίδιου έτους.

Rockpages.gr: Όσο για το νέο υλικό, έχεις συνεισφέρει καθόλου συνθετικά;

Νίκος Σαρμπάνης: Ναι, έχω βοηθήσει στη σύνθεση, έχω γράψει μερικά solos και σε συνεργασία με τον έτερο κιθαρίστα Νίκο Σιγλίδη έχουμε ασχοληθεί και στο κομμάτι τις προπαραγωγής.

Rockpages.gr: Ποιες πιστεύεις ότι θα είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο κυκλοφοριών και ποια στοιχεία έφερες εσύ στη σύνθεση;

Νίκος Σαρμπάνης: Σαν ακροατής και σαν συνθέτης, οι χαρακτηριστικές μελωδίες των The Silent Rage έχουν παραμείνει, αλλά έχουν αποκτήσει μια πιο επιθετική χροιά με πιο σφιχτά και groovy σημεία και thrashy riffs. Μιας και είμαι κυρίως λάτρης του thrash και death ήχου, έχω προσθέσει αρκετά το thrash στοιχείο σε ορισμένα κομμάτια. Επίσης, μου αρέσει η ανατολίτικη μουσική, οπότε τα solos μου είναι ένας συνδυασμός thrash metal με ανατολίτικες κλίμακες.

SilentRage01

Rockpages.gr: Δεν έχετε δώσει πολλές συναυλίες μέχρι τώρα, από τη στιγμή που μπήκες στη μπάντα, αλλά ποια είναι η πιο έντονη ανάμνησή σου;

Νίκος Σαρμπάνης: Ήταν μία συναρπαστική εμπειρία το πρώτο live που έγινε με τους Primal Fear και τον Gus G. Είναι μεγάλη τιμή να παίζεις με το συγκεκριμένο κιθαρίστα, πόσο μάλλον όταν είναι το πρώτο σου live με μια νέα μπάντα.

Rockpages.gr: Πάμε και στο Caravan Of Shadows II. Δεν ήσουν στο πρώτο που έγινε το 2017, οπότε αναμένεται να ανέβεις στη σκηνή στο δεύτερο. Τι γνώμη έχεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Νίκος Σαρμπάνης: Μου φαίνεται σαν ένα πολύ πρωτότυπο festival επειδή κάθε φορά θα αλλάζει τοποθεσία και θα προσπαθεί να προωθεί την τοπική σκηνή με συμμετοχές από μπάντες της πόλης που θα το φιλοξενούν. Υπάρχει και μία ποικιλία στα σχήματα που θα παίζουν, καθώς δεν υπηρετούν όλα το ίδιο στυλ μουσικής.

Rockpages.gr: Τι αναμένεται να ακούσουμε από τους The Silent Rage; Μόνο παλιό υλικό ή θα έχουμε και νέα κομμάτια;

Νίκος Σαρμπάνης: Ως επί το πλείστον θα είναι τραγούδια από το πρώτο album της μπάντας, το “The Deadliest Scourge”, αλλά θα έχουμε και κάτι καινούριο να παρουσιάσουμε στο κοινό.

Rockpages.gr: Τι έχεις να πεις για τα άλλα συγκροτήματα του festival;

Νίκος Σαρμπάνης: Για τους Memorain δε χρειάζονται λόγια, είναι αρκετά γνωστοί εντός και εκτός Ελλάδος, ένα πολύ δυναμικό heavy/thrash metal συγκρότημα. Οι DeifieD είναι πιο κοντά στο ύφος το δικό μας, αλλά με πιο επικό χαρακτήρα και οι Grey Vs Gray είναι αρκετά πρωτότυπο και διαφορετικό σχήμα με σχέση με τα υπόλοιπα. Το ωραίο με αυτό το line-up είναι ότι υπάρχει και μία διαβάθμιση. Ξεκινάει πιο ατμοσφαιρικό και σταδιακά ανεβάζει ένταση και επιθετικότητα.

SilentRage03

Rockpages.gr: Ποιες θα ήθελες να είναι οι διαφορές μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου festival;

Νίκος Σαρμπάνης: Θα μπορούσε να γίνει για παραπάνω από μία μέρα, ώστε να λάβουν μέρος περισσότερα συγκροτήματα.

Rockpages.gr: Στη φιλοσοφία του festival, υπάρχει μία μπάντα που θα αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ δύο διοργανώσεων. Αν ήταν οι The Silent Rage αυτοί, πού θα ήθελες να παίξετε;

Νίκος Σαρμπάνης: Θα μου άρεσε να μην περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια. Για να μιλήσω όμως πιο ρεαλιστικά για την ώρα, θα έλεγα Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα. Θα επιλέξω όμως τη Θεσσαλονίκη επειδή έχει μπουγάτσες (γέλια).

Rockpages.gr: Τι νομίζεις ότι είναι αυτό που κάνει το festival ιδιαίτερο ώστε να προσελκύσει κόσμο;

Νίκος Σαρμπάνης: Το σκεπτικό του festival είναι το ταξίδι, το οποίο είναι ανάλογο με τη μουσική. Η μουσική πρέπει να ταξιδεύει ή να σε ταξιδεύει και αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να το κάνει.

Rockpages.gr: Αν σου δινόταν η ευκαιρία να φτιάξεις ένα άλλο line-up, σε μία από τις πόλεις που ανέφερες, εκτός των The Silent Rage, ποιες θα επέλεγες;

Νίκος Σαρμπάνης: Θα επέλεγα τους Kin Beneath Chorus από Θεσσαλονίκη, τους Above Us The Waves από Καβάλα, τους Psycorepaths από Αθήνα και τους DeifieD σαν συνδετικό κρίκο με τη δεύτερη έκδοση του festival.

Rockpages.gr: Υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη αφίσα, ποια είναι η ιδέα πίσω από το concept και τι θέλετε να πετύχετε αυτό;

Νίκος Σαρμπάνης: Η αφίσα έχει φιλοτεχνηθεί από τον Θοδωρή Πεγκούση της Nano Art Design, ο οποίος έχει καταφέρει να αποτυπώσει πλήρως την ιδέα του festival. Δηλαδή υπάρχει ένα νομάς ή βεδουίνος ο οποίος μεταφέρει το καραβάνι του από την Κέρκυρα στην Αθήνα, μας προσκαλεί στη μεγάλη γιορτή που θα γίνει και το περιμένουμε πώς και πώς ώστε να περάσουμε υπέροχα μαζί με τον κόσμο που θα έρθει. Ελπίζω οι διοργανωτές να συνεργαστούν πάλι μαζί του στο επόμενο, επειδή έχει κάνει φοβερή δουλειά.

SilentRage04