
Σάββατο βράδυ στο Γκάζι σε γεμάτο μαγαζί με τρεις ελληνικές μπάντες με διαφορετικό στυλ και background. Από τη μια οι «βετεράνοι» headliners, The Silent Wedding, με 20 χρόνια στην πλάτη και από την άλλη οι Beyond The River που έπαιζαν το δεύτερο live τους και οι Destiny Calls το πρώτο.
Η βραδιά ξεκίνησε με τους Beyond The River και το μοντέρνο metal με αρκετά prog περάσματα και extreme ξεσπάσματα στα φωνητικά. Οι συνθέσεις τους είναι γενναίες και τολμηρές, ίσως και λίγο «δύσκολες» για ένα ανομοιογενές κοινό, που περιμένει να παρακολουθήσει τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους μπάντες. Τα παιδιά που σχημάτισαν το γκρουπ το 2021 βρίσκονται στη διαδικασία ηχογράφησης του ντεμπούτου άλμπουμ τους και σίγουρα με περισσότερες συναυλίες θα νοιώθουν πιο άνετα πάνω στη σκηνή. Το κοινό πάντως θα λέγαμε ότι ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στην προσπάθεια των Beyond The River και αυτό μόνο σαν θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συνέχεια με τους «πρωτάρηδες» Destiny Calls, που έπαιζαν το πρώτο τους live με αυτό το όνομα εκπροσωπώντας το μελωδικό hard rock σε μια πιο heavy βραδιά. Σίγουρα, η Αγγελική Ροσολάτου στο μικρόφωνο έκλεψε την παράσταση με την ιδιαίτερη βραχνή, γρέζα φωνή της και την εξαιρετική της απόδοση, παρά το εμφανές τρακ και την αμηχανία, που φάνηκε να έχει στην πρώτη της εμφάνιση με το γκρουπ. Στα περίπου 45 λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους οι Destiny Calls μας ξενάγησαν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, που είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει, με πολύ καλά τραγούδια πιασάρικα και σίγουρα δουλεμένα, με πιο χαρακτηριστικό το “Lonely Days”. Την περισσότερη ενέργεια έβγαζε πάνω στη σκηνή ο Σπύρος Φουσέκης με πολλές πόζες και έκδηλο ενθουσιασμό, ενώ δεν παρέλειψε να υποκλιθεί στον μαέστρο, Γιώργο Γεωργίου. Γιατί, μπορεί οι Destiny Calls να έπαιζαν την πρώτη τους συναυλία, αλλά αυτοί οι δυο έχουν γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα με Silver R.I.S.C., DangerAngel, Flying Mercury και Innerwish, Fortress Under Siege, Rock’n’Roll Children, αντίστοιχα. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το «πεπρωμένο» για το συγκρότημα, πάντως σε αυτό το «κάλεσμα» έδειξαν ότι έχουν πάρα πολλές δυνατότητες και καλό υλικό αφήνοντας πολλές υποσχέσεις και απαιτήσεις για το μέλλον.
Better Days, Alive, Lonely Days, Out Of Love, Angel, Into The Night, Tonight

Η σειρά των headliners, των πολύπειρων Silent Wedding είχε φτάσει και ο Ρένος Λαλιούτης ανέβηκε πρώτος στη σκηνή για να καθίσει πίσω από τα επιβλητικά τύμπανά του και να δώσει το σύνθημα μεταδίδοντας στο κοινό τον ενθουσιασμό του, που ούτως ή άλλως, αποτελούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του από οπαδούς της μπάντας.
Οι The Silent Wedding ξεδίπλωσαν μπροστά μας ένα χορταστικό σετ από όλη την καριέρα τους, των τριών άλμπουμ “Livin’ Experiments” (2013), “Enigma Eternal” (2017), “Ego Path” (2022) και του ενός EP. Στο σετ πέρα από τα κλασικα και αγαπημένα, όπως τα “Time Of Darkness”, “The Sea Of Fate”, “Catharsis”, βρήκαν χώρο και κάποια όχι τόσο συνηθισμένα όπως τα “The Tale of Strahd” και “A Cry From Within”. Το κράμα progressive, power και καθαρόαιμου heavy που παίζουν αποδόθηκε στην εντέλεια με άψογο performance από όλους και κρυστάλλινο ήχο. Το κοινό τραγουδούσε και συμμετείχε σε όλα τα τραγούδια αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για τους Silent Wedding. Εδώ που τα λέμε, είναι πολύ σπουδαίο για μια ελληνική metal μπάντα να έχει σταθερή παρουσία με support σε μεγάλες συναυλίες, εμφανίσεις στο εξωτερικό, πιστό και φανατικό κοινό που τη στηρίζει και την ακολουθεί. Επίσης, σπουδαίο είναι να αναγνωρίζεται το τι έχεις κάνει και από τους συναδέλφους σου, που έρχονται και αυτοί στα live σου για να σε υποστηρίξουν. Όλα αυτά το έχουν καταφέρει τα παιδιά με επιμονή και σκληρή δουλειά.

Ο Μάριος Καραναστάσης στα φωνητικά μας χάρισε μια τρομερή ερμηνεία με τη φωνή του να μας ταξιδεύει πότε σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια και πότε σε πιο straight metal με τις απαραίτητες τσιρίδες. Δίπλα του, ο «διόσκουρος», Τζίμης στην κιθάρα, ο έτερος ιδρυτής του συγκροτήματος και η πιο «σταθερή σχέση» του Μάριου βροντούσε τα ογκώδη riffs του. Highlight το δεξί χέρι του Ρένου που συχνά σηκωνόταν στον αέρα και κατέληγε στα τύμπανα σαν σφυρί που σφυρηλατεί μέταλλο πάνω σε αμόνι.

Ήταν μια ωραία βραδιά, με αρκετές συγκινήσεις για τους φίλους των headliners που έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αλλά και για τα δυο πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα που έπαιξαν σε γεμάτο μαγαζί και πήρα τον βάπτισμα του πυρός.
Γιάννης Δόλας
To Them, The Tale of Strahd, Ιn Vitro, Shadows & Dust, Catharsis, Silence, A Cry From Within, Loneliness, Time of Darkness, The Sea of Fate, Stealing the Sun, The Final Token, Caught in the Web, Song of the Dead
