Δεμένοι στη σκηνή και καλοπροβαρισμένοι, λίγο μαγκωμένοι στην αρχή, με τον ήχο να είναι πολύ βαβουριάρικος και να μην τους βοηθάει. Έπαιξαν κομμάτια από το πρώτο τους album (“Last Wish” – 2013) και από το δεύτερο που ετοιμάζουν τώρα. Όσο θετικό όμως είναι να έχεις τον Bjorn “Speed” Strid σαν guest σε ένα κομμάτι, άλλο τόσο αρνητικό είναι να επιλέγεις να το παίξεις ζωντανά με όλα τα φωνητικά προηχογραφημένα. Χωρίς να εντυπωσιάσουν γενικά, δέχθηκαν στο τέλος το χειροκρότημα από το κοινό το οποίο είχε αρχίσει λίγο να πυκνώνει, αλλά έμεινε σε απογοητευτικά επίπεδα. Πραγματικά κρίμα.

Περίπου μισή ώρα μετά, το soundcheck τελείωσε και πάνω στη σκηνή πήραν θέση οι The Vision Bleak, στην παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Ξεκίνησαν με το “Hexenmeister” από το τελευταίο τους album και όλα έδειχναν πως η βραδιά θα κυλούσε πολύ ευχάριστα. Εξαιρετικός ήχος, τα κομμάτια δεν έχαναν καθόλου ζωντανά βγάζοντας όλη τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που ακούμε στα album τους, με τα ιδιαίτερα φωνητικά του Konstanz να κάνουν τη διαφορά. Ο Schwadorf δίπλα του στις κιθάρες να τα δίνει όλα, συνοδοιπόροι από την αρχή τους συγκροτήματος, οι οποίοι ηχογραφούν τα πάντα μόνοι τους στο studio και στα live πλαισιώνονται από session μουσικούς. Χαμογελαστοί, ορεξάτοι, ο (κουρεμένος πλέον) Konstanz να λέει τα αστειάκια του προλογίζοντας τη μία κομματάρα μετά την άλλη και όλα να φαντάζουν ιδανικά. Δεν έδειξαν να πτοούνται από το λιγοστό κοινό και φρόντισαν να μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα κοινό το οποίο γούσταρε, τραγουδούσε τους στίχους όποτε μπορούσε, φώναζε ρυθμικά το όνομα του συγκροτήματος και δεν άργησε να πέσει και το πρώτο “ξύλο”, αφού το “The Night Of The Living Dead” βοήθησε σε αυτό. Τίμησαν όπως ήταν φυσικό το πάρα πολύ καλό τελευταίο τους album (“Witching Hour”) το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, ενώ τα περισσότερα κομμάτια ακούστηκαν από το ντεμπούτο τους (“The Deathship Has A New Captain”) το οποίο φέτος κλείνει 10 χρόνια κυκλοφορίας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα όμως μας ανακοίνωσαν ότι το “The Lone Night Rider” θα ήταν το τελευταίο τους κομμάτι και ότι θα επέστρεφαν σε 10-15 λεπτά για φωτογραφίες και υπογραφές. Μόλις 13 κομμάτια λοιπόν και σχεδόν 80 λεπτά μετά, τα φώτα άναψαν και η συναυλία τελείωσε. Το μόνο μελανό σημείο σε μία κατά τ’ άλλα εξαιρετική εμφάνιση των Γερμανών. Ελπίζω να μας ξανάρθουν και αυτή τη φορά να έχουν την ανταπόκριση που τους αξίζει αλλά να έχουμε και εμείς μία μεγαλύτερη εμφάνιση για να θυμόμαστε.

Setlist: Witching Hour (Intro)/Hexenmeister/Carpathia/The Vault Of Nephren-Ka/The Night Of The Living Dead/Cannibal Witch/Descend Into Maelstrom/The Wood Hag/Kutulu!/Wolfmoon/The Grand Devilry/The Blocksberg Rite/The Deathship Symphony/The Lone Night Rider
 
Γιώργος Τερζάκης