ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οι The WaterStriders είναι αγγλόφωνη Αθηναϊκή μπάντα που κινείται στα μουσικά μονοπάτια της Indie Rock, Garage rock/Pop και Alternative Rock, με πολλές επιρροές κυρίως από την κιθαριστική rock της Βρετανίας της δεκαετίας του 1980 και 1990 (The Smiths, Placebo, Joy Division, James,κ.α) αλλά και την εναλλακτική σκηνή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού(Pixies, Smashing Pumpkins, Nirvana).

Αποτελείται από τον Μάνο Αρετουλάκη (κιθάρα-φωνή), τον Αστέριο Κωτούλα(κιθάρα), τον Γιώτη Πετρέλη (ντραμς), και τον Ηλία Κουλούζη (μπάσο). Η μπάντα, που υφίσταται με την τωρινή της μορφή από το 2020, κυκλοφόρησε το πρώτο της σίνγκλ, “Can I Settle for a Night?” μέσω της Αγγλικής Shambotic Recordings (σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες), και ενώ ήδη κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου 2022 το πρώτο τους LP σε βινύλιο (με 11 κομμάτια) από την ανεξάρτητη Ελληνική δισκογραφική εταιρία Old Bad Habits Label και την Jigsaw Recordings από τις ΗΠΑ.
Τίτλος του άλμπουμ που διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή: “My Name is EXPECTATION”. Οι συνθέσεις τους συνδυάζουν το σκληρό ήχο του garage και του εναλλακτικού ροκ με τις μελωδικές γραμμές της Indie Pop και Post-Punk, με την παραμόρφωση στις κιθάρες να εναλλάσσεται με γυμνές μελωδίες. Οι WaterStriders έχoυν εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές τις Αθήνας, και σε διάφορα φεστιβάλ, ενώ έχουν κάνει και παρουσίαση του υλικού τους live στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Την τρέχουσα περίοδο προετοιμάζονται για εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές, όπως και για την παρουσίαση του δίσκου τους που θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα.

Οι WaterStriders είναι:
Manos “Immanic” Aretoulakis—voice, guitars
Helias Koulouzis—bass guitar, backing vocals
Giotis Petrellis—Drums and percussions
Asterios Stelios Kotoulas—guitars

Official Links:
https://www.youtube.com/channel/UC9hWOLjEpmG-q7Bh3wPlzbA
https://www.instagram.com/the.water.striders_2020
https://www.facebook.com/thewaterstriders
https://www.tiktok.com/@thewaterstriders
https://soundcloud.com/the-water-striders
https://thewaterstriders.bandcamp.com