Το μόνο σίγουρο είναι ότι παρά το ότι το λογότυπο των Therion βρίσκεται φαρδύ πλατύ στο πάνω μέρος του εξώφυλλου του c.d., το “Les Fleurs Du Mal” (“Τα άνθη του κακού”) δε μπορεί να θεωρθηεί το καινούργιο album του σχήματος του Christofer Johnsson.

Η ιδέα των διασκευών Γαλλικών τραγουδιών (δεκαετίας ’60 – ’70) όσο κι αν ιντριγκάρει τον ηγέτη του σχήματος, δε γίνεται να κυκλοφορεί κάτω από το όνομα “Therion”. Η αντίδραση μάλιστα της Nuclear Blast και η άρνηση της να το κυκλοφορήσει είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα σωστή και το αποτέλεσμα είναι το c.d. να μην έχει δει ακόμα ράφια και να πωλείται μόνο στις συναυλίες των Therion υπογεγραμμένο από τον Johnsson.

Τα original κομμάτια δεν τα γνωρίζω και δε μπήκα στη διαδικασία να τα ψάξω κάπως έτσι πιστεύω ότι θα αντιδράσουν και όλοι σχεδόν οι ενδιαφερόμενοι. Κάποια από αυτά άκουσα ότι είναι γνωστά στη Γαλλία και κάποια ακούγονται σχετικά καλά στο album, ίσως και τέλεια για τα δεδομένα τους, κανείς δεν αμφιβάλει για τις ικανότητες του Johnsson, δε μπορώ όμως να πιστέψω ότι το “Les Fleurs Du Mal” είναι το grande finale της πορείας των Therion.


Tags