Σύμφωνα με το Deadline ετοιμάζεται το δεύτερο μέρος για το θρυλικό «mockumentary» “This Is Spinal Tap”, το οποίο έχει γράψει ιστορία στο rock και metal.

Ο Rob Reiner αναλαμβάνει για άλλη μια φορά τη σκηνοθεσία, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι και πάλι οι Christopher Guest, Michael McKean and Harry Shearer ενσαρκώνοντας την επική τριάδα Nigel Tufnel, David St Hubbins, Derek Smalls.

Μάλιστα, ο Reiner θα εμφανίζεται και πάλι σαν ο ντοκιμενταρίστας Marty Dibergi ο οποίος βρίσκεται μπροστά στο συγκρότημα 40 χρόνια μετά την ταινία! «Η μπάντα τσαντίστηκε με την ταινία. Πιστεύουν ότι τους πετσόκοψα και αυτή είναι η ευκαιρία μου να εξιλεωθώ», δηλώνει αποκαλύπτοντας το σενάριο ο σκηνοθέτης. «Είμαι τόσο μεγάλος οπαδός τους και νοιώθω άσχημα που δεν τους άρεσε η ταινία μου. Όταν λοιπόν έμαθα ότι θα επανασυνδεθούν, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου σαν καθηγητής στην σχολή κινηματογράφου Ed Wood και ανέλαβα την κινηματογράφηση της τελευταίας τους συναυλίας», ολοκληρώνει ο Reiner.

Όσο γιατί αποφάσισαν τώρα να γυρίσουν το sequel αν και είχαν γίνει διάφορες κρούσεις εδώ και πολλά χρόνια ο Rob Reiner είπε: «εδώ και πολλά χρόνια λέγαμε συνεχώς «όχι». Ήταν μέχρι να βρούμε την κατάλληλη ιδέα. Δεν θέλαμε να το κάνουμε, μόνο και μόνο για να το κάνουμε. Θες να τιμήσεις την πρώτη ταινία και να σπρώξεις την ιστορία λίγο περισσότερο».

«Έπαιξαν στο Albert Hall, έπαιξαν στο Wembley, σε όλη την χώρα και στην Ευρώπη. Δεν πέρασαν χρόνο μαζί πρόσφατα. Στο μεταξύ ο μάνατζέρ τους, Ian Faith πέθανε (όντως ο ηθοποιός που υποδυόταν τον μάνατζερ, Tony Hendra, πέθανε) και η γυναίκα του κληρονόμησε ένα συμβόλαιο που λέει ότι οι Spinal Tap πρέπει να παίξουν ακόμα μια συναυλία. Εάν δεν το κάνουν θα τους κάνει μήνυση. Έτσι λοιπόν, παρόλο που δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους θα πρέπει να επανενωθούν, να ανεχτούν ο ένας τον άλλο και να παίξουν αυτή τη συναυλία».

Η πρόθεση είναι να κυκλοφορήσει η ταινία στις 19 Μαρτίου 2024, ακριβώς 40 χρόνια μετά την πρώτη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η αφορμή για την είδηση αυτή είναι η προβολή του “This Is Spinal Tap” στο φεστιβάλ των Καννών στις 18 Μαΐου!!!