Όταν σε ένα τετραμελές γκρουπ αποχωρούν μαζί τραγουδιστής, ντράμερ και μπασίστας η διάλυση δεν είναι δύσκολο να ακολουθήσει, σίγουρα είναι πιο εύκολη υπόθεση από την ολική επαναφορά, κάτι που έκανε η αρχηγός Filippa Nassil προκαλώτας την αναγέννηση των Thundermother που επιστρέφουν με ένα άλμπουμ… Τ.Ν.Τ.!

Η επιρροή των Αυστραλών είναι διάχυτη σε όλο το άλμπουμ, αλλά και στην πορεία του συγκροτήματος μέχρι τώρα, αν και θα ακούσει κανείς και άλλες κλασσικές rock πινελιές από διάφορα ‘70s μεγαθήρια εντός. Το ομώνυμο, τρίτο, άλμπουμ του all-female Σουηδικού συγκροτήματος είναι απολαυστικό, φτιαγμένο για πάρτυ καταστάσεις και ειλικρινά δεν μπορώ βρω κάτι κακό σε αυτό. Μπορεί ο ήχος να παραπέμπει κατευθείαν στο αιώνιο και αδάμαστο rock’n’roll των AC/DC, αλλά τα τραγούδια των Thundermother είναι αξιόλογα, ενώ κάποια από αυτά θα τα θυμάσαι από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Οι κιθάρες παίρνουν φωτιά και τα φωνητικά της νέας τραγουδίστριας Guernica (αυτό είναι όνομα!) Mancini αναδεικνύουν τις συνθέσεις. Προσθέστε σε αυτά μια στιβαρή παραγωγή και έχετε στα χέρια σας μια από τις πιο τίμιες και αγνές κυκλοφορίες της χρονιάς.

Η μαζική αποχώρηση που έβαλε για λίγο τις Thundermother στον πάγο δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και εξ’ου το “Quitter, που είναι και ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ, όπως και τα μηνύματα για τη συνέχεια που και αυτά ξεχωρίζουν “We Fight For Rock’n’Roll”, Follow Your Heart”, “Won’t Back Down”. Girl power!