Ζούμε σε μία εποχή όπου το εφήμερο, το “εύκολο” και το πρόχειρο κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ούτως ή άλλως δύσκολης ζωής μας. Οι παραστάσεις και τα πρότυπα που προβάλλονται και βγαίνουν προς τα έξω απέχουν πολύ από τα να χαρακτηριστούν ιδανικά. Με αυτό το δεδομένο, δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο συναίσθημα αυτή τη στιγμή από το να βλέπεις μικρά παιδιά να τραγουδούν, να χορεύουν και να παρουσιάζουν σημαντικές στιγμές από τη δεκαετία του 50 και του 60 αποδεικνύοντας ότι το μέλλον μπορεί να είναι διαφορετικό σε αυτή τη χώρα. Έτσι, το Σάββατο που μας πέρασε παρουσιάστηκε στο Ωδείο Τέχνης Φακανά μία δίωρη παράσταση από τους μικρούς μαθητές της εξαιρετικής σχολής μουσικού θεάτρου για παιδιά C.M.T.A. (Children’s Musical Theater Academy) με τον τίτλο “Juke Box”. Την όλη επιμέλεια της παράστασης είχε η γνωστή σε όλους μας Μαντώ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

M2

Ουσιαστικά ήταν ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στο χώρο του rock n’ roll (και όχι μόνο) με αφορμή ένα juke box που κάνει την εμφάνισή του σε ένα χωριό κάπου στην Ελλάδα πριν από πολλά πολλά χρόνια. Τα 20 παιδιά που συμμετείχαν έκαναν μία εξαιρετική δουλειά έχοντας να διεκπεραιώσουν ένα απαιτητικό έργο αφού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αποστηθίσεις τόσους στίχους στα αγγλικά σε τόση μικρή ηλικία.

M4

 

Και όλα αυτά τραγουδώντας, χορεύοντας και παίζοντας μαζί! Για μένα προσωπικά το να βλέπω πιτσιρίκια να παρουσιάζουν σε υψηλό επίπεδο τραγούδια του Elvis, των Beatles, του Bill Haley, του Chubby Checker και τόσων άλλων ήταν ένα από τα highlights της φετινής χρονιάς. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές (Μαντώ, Βασίλης Φακανάς, Ελευθερία Νιργιανάκη, Τάσος Χαλκίδης) που για μία ακόμη χρονιά παρουσίασαν μία φαντασμαγορική παράσταση μπροστά σε ένα κατάμεστο από κόσμο ωδείο.
ΥΓ: Διονυσάκη, είσαι τεράστια μορφή!

M1