Το “Satisfaction” του Rory Gallagher με τον Jerry Lee Lewis

0

Μέσα από την καινούρια best of συλλογή του Rory Gallagher, με τον τίτλο “The Best Of Rory Gallagher”, που θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω μια εκτέλεση του κλασσικού τραγουδιού των Rolling Stones, “(I Can’t Get No) Satisfaction”, με τη συμμετοχή του Jerry Lee Lewis.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο το 1973 για το άλμπουμ του “Killer” “The Session” , στο οποίο θα συμμετείχαν κι άλλοι μεγάλοι κιθαρίστες, όπως ο Peter Frampton, ο Mick Jones, ο Alvin Lee κ.α.. Ωστόσο, δεν κυκλοφόρησε ποτέ και τώρα θα δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

«Ο Jerry δεν ήξερε τους στίχους και ντρεπόταν λίγο που δεν ήξερε το τραγούδι, ενώ κάποια στιγμή η παράνοιά του τον οδήγησε στο να νομίζει ότι τον κοροϊδέψαμε. Μπορούσες να δεις ξεκάθαρα στο πρόσωπό του ότι ήταν ενοχλημένος, ενώ τα τρελά του μάτια σκάναραν από άκρη σε άκρη το στούντιο, καρφώνοντας τον Rory. «Εσένα αγόρι σε εμπιστεύομαι», του είπε και χωρίς να κοιτάει κανέναν άλλον του είπε: «πες μου στ’ αλήθεια υπάρχει τέτοιο τραγούδι που λέγεται “Satisfaction” και αν ναι, τότε μάθε το μου», διηγείται ο αδερφός του Rory, Donal, στο περιοδικό Rolling Stone.

O Lewis ήταν άφωνος που κάποιος θα μπορούσε να φτάσει στο Νο.1 στις ΗΠΑ με αυτούς τους εξωφρενικούς στίχους. «Θα με έβαζαν στη φυλακή εάν είχα ηχογραφήσει κάτι τέτοιο», είπε. Για την ηχογράφηση ζήτησε ένα ηλεκτρικό πιάνο και του έφεραν ένα Fender Rhodes. Μόλις στήθηκε ο Killer έκατσε και είπε «πάμε», σήκωσε το πόδι του και χτύπησε μια νότα στο πιάνο με το τακούνι…»

The Best of Rory Gallagher tracklist

CD 1
1. Taste — “What’s Going On”
2. “Shadow Play”
3. “Follow Me”
4. “Tattoo’d Lady”
5. “All Around Man”
6. “I Fall Apart”
7.  “Daughter of the Everglades”
8. “Calling Card”
9. “I’m Not Awake Yet”
10.“Just the Smile”
11. “Out of My Mind”
12. “Edged In Blue”
13. “Philby”
14. Taste – “It’s Happened Before, It’ll Happen Again”
15. “Crest of a Wave” CD 2
1. “Bad Penny”
2. “Walk on Hot Coals”
3. Taste – “Blister on the Moon”
4. “Loanshark Blues”
5. “Bought & Sold”
6. “A Million Miles Away”
7. “Wheels Within Wheels”
8. “Seven Days”
9. “Ghost Blues”
10. “Cruise on Out”
11. Jerry Lee Lewis ft. Rory Gallagher – “(I Can’t Get No) Satisfaction”
12. “They Don’t Make Them Like You Anymore”
13. “Moonchild”
14. “Jinxed”
15. Taste – “Catfish