ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ LEMMY

0

Με μια σεμνή και πολύ συγκινητική τελετή στο Forest Lawn Memorial Cemetery στο Hollywood η rock/metal κοινότητα αποχαιρέτησε τον Lemmy. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεγάλα ονόματα του χώρου, φίλοι του Lemmy, συνεργάτες και μέλη του road crew. Στο βάθρο ανέβηκε πρώτος ο γιος του, Paul, ο οποίος μοιράστηκε αρκετές οικογενειακές ιστορίες του πατέρα του, ενώ  ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε: «λένε ότι δεν επιλέγεις τους γονείς σου, αλλά εγώ κέρδισα το λαχείο έχοντας πατέρα μου τον Lemmy. Ήσουν τέλειος. Και τώρα είσαι καθοδόν για τη μεγάλη συναυλία στον ουρανό». Ο Slash, που έπαιξε μεγάλο ρόλο τα τελευταία χρόνια της ζωής του Lemmy ήταν φανερά συντετριμμένος, ενώ η σύντροφός του Sheryl ανέβηκε στο βάθρο υποβασταζόμενη. Ο Scott Ian των Anthrax ίσως έκανε την πιο εύστοχη τοποθέτηση λέγοντας επαναλαμβάνοντας μια δήλωση του Lemmy: «Ο Elvis μας έμαθε για την εμφάνισή μας. Οι Carl Perkins και Little Richard για τον ήχο μας και οι Beatles να γράφουμε τα δικά μας τραγούδια», ενώ συμπλήρωσε: «Lemmy, εσύ μας έμαθες να είμαστε αληθινοί».

Η βαθιά συγκίνηση, αλλά και το χιούμορ ήταν τα δυο στοιχεία που κυριάρχησαν στην κηδεία του μεγάλου frontman την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 300.000 άτομα στο YouTube. Μεταξύ των παραβρισκόμενων στο βήμα ανέβηκαν μουσικοί όπως οι Rob Halford, Lars Ulrich, Robert Trujillo, Mike Inez, Bob Kulick, ο παλαιστής Triple H, ο ιδιοκτήτης του Rainbow, Mike Maglieri, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με έναν roadie να φέρνει το μπάσο του Lemmy να το συνδέει στους ενισχυτές που βρίσκονταν πίσω από το βάθρο να χτυπάει τις χορδές του και να το στηρίζει στους ενισχυτές βγάζοντας ένα εκκωφαντικό feedback, όπως συνήθιζε να κάνει και ο Lemmy στα τέλος μιας συναυλίας.

Μετά την κηδεία οι περισσότεροι από όσου παραβρέθηκαν κατευθύνθηκαν στο Rainbow, ενώ την ίδια στιγμή οι Metal Allegiance παρέα με αρκετούς σπέσιαλ καλεσμένους έπαιζαν ένα tribute στον Lemmy στο διπλανό Roxy.