Η Μαρίζα “Crash” ανακαλύπτει μια ανερχόμενη metal μπάντα από τη Σουηδία, τους Toxicrose και ανακρίνει τον κιθαρίστα Tom Wouda. Μαθαίνουμε για τα άμεσα σχέδια τους, το εξώφυλλο του άλμπουμ τους και τις επιρροές τους. εάν μπορούσαν θα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα για να παίξουν live!

Rockpages.gr: Καλησπέρα! Σε καλωσορίζω στο Rockpages.gr. Που σας πετυχαίνω αυτό τον καιρό; Είστε σε κάποια περιοδεία ή ετοιμάζεστε για τα επόμενα βήματα σας;ToxicRose01

Tom Wouda: Γεια σας! Ευχαριστούμε πολύ, τιμή μας! Έχουμε μερικά τοπικά shows στη Στοκχόλμη και ένα ευρωπαϊκό τουρ για το 2017. Φυσικά σκοπεύουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε σε νέο υλικό αλλά έχουμε μέλλον ακόμα…

Rockpages.gr: Πολλοί οπαδοί βρίσκουν λίγο δύσκολο να περιγράψουν το είδος metal που παίζετε. Μερικοί σας αποκαλούν sleaze metal και άλλοι power metal. Εσείς πως θα περιγράφατε το στυλ σας;

Tom Wouda: Είναι ανάγκη να βάλουμε μια κατηγορία; Υποθέτω πως απλά πρέπει να ακούσουν τη μουσική και να τους μιλήσει μόνη της. Αν έπρεπε να το περιγράψω κάπως, θα προτιμούσα το όρο Melodic Metal με θανατηφόρο στυλ.

Rockpages.gr: Πως και επιλέξατε το συγκεκριμένο εξώφυλλο για το νέο δίσκο; Ο Juanjo Castellano από ότι είδα στο διαδίκτυο είναι πιο αφοσιωμένος σε εξώφυλλα death metal!

Tom Wouda: O Juanjo είναι ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης. Αγαπάμε τη δουλειά του. Σκέφτηκε κάποιες φοβερές ιδέες και δημιούργησε ένα αριστούργημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το πώς κατέληξε το σχέδιο του εξωφύλλου. Και ναι, κάνει κυρίως old school death metal εξώφυλλα. Είναι πολύ ωραία!

Rockpages.gr: Έχετε έρθει ποτέ στην Ελλάδα για διακοπές; Αν ναι μοιραστείτε μερικές αναμνήσεις σας.

Tom Wouda: Δεν έχω πάει ποτέ διακοπές στη ζωή μου! Αλλά αν πάω ποτέ, είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα είναι τοπ στη λίστα μου. Είμαι μεγάλος οπαδός της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και ιστορίας.

ToxicroseMid

Rockpages.gr: Ποιες θα έλεγες ότι είναι οι επιρροές σου;

Tom Wouda: Aκούω πολλά διαφορετικά είδη ανάλογα τη διάθεση μου… τα πάντα βασικά από παλιούς Sepultura μέχρι και Led Zeppelin. Η καλή μουσική είναι καλή μουσική!

Rockpages.gr: Σε ποιες χώρες θα θέλατε να παίξετε live που δεν έχετε παίξει ως τώρα?

Tom Wouda: Θα θέλαμε να παίξουμε οπουδήποτε στον κόσμο! Η Ιαπωνία θα ήταν φοβερή. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ να παίξουμε Ελλάδα, φυσικά!

Rockpages.gr: Τι θα ήθελες να πεις σε όλους τους Έλληνες οπαδούς των Toxicrose?

Tom Wouda: Να παίζετε Toxicrose δυνατά και περήφανα! Πραγματικά ελπίζω να παίξουμε κάποια στιγμή για εσάς στο κοντινό μέλλον!

ToxicroseFooter