Λίγες μόνο ώρες πριν οι Σουηδοί Treat πατήσουν για πρώτη φορά το σανίδι επί ελληνικού εδάφους μας μιλάνε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συγκροτήματος, ενώ υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά στο Crow Club το Σάββατο, αλλά και ότι θα επιστρέψουν σύντομα! Συνέντευξη: Mariza “Crash”

_x000D_
_x000D_

Treat01

_x000D_

Rockpages.gr: Το 1992 κυκλοφορήσατε το “Treat” που θα ήταν το τέλος του συγκροτήματος. Τι σας οδήγησε στην απόφαση να ξαναξεκινήσετε το συγκρότημα το 2010;

_x000D_

Anders Wikström: Η αλήθεια είναι ότι το συγκρότημα ξανασχηματίστηκε το 2005 και το 2006 κυκλοφορήσαμε τη συλλογή “Weapons Of Choice” από τη Universal με δυο καινούρια τραγούδια, τα “I Burn For You” και “Go”. Επίσης, περιοδεύσαμε στη Σκανδιναβία και την Ευρώπη μέχρι την κυκλοφορία του “Coup De Grace” το 2010.

_x000D_

Rockpages.gr: Είναι δύσκολο να αναπαράγετε τον παλιό σας ήχο; Είστε πιο ικανοποιημένοι από το “Coup De Grace” για παράδειγμα, ή σας λείπει ο ήχος του “Scratch And Bite”;

_x000D_

Anders Wikström: Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αναπαράγουμε τον παλιό ήχο, αλλά προτιμάμε να πάμε τα παλιά τραγούδια λίγο παραπάνω για να πλησιάσουν τα καινούρια όπως τα παίζουμε στα live. Νομίζω ότι ο ήχος μας στο “Scratch And Bite” ήταν η εξέλιξη της μπάντας εν έτει 1985. Τα τραγούδια είναι τα ίδια απλά τώρα τα παίζουμε με περισσότερο groove και περισσότερη δύναμη.

_x000D_

Treat02

_x000D_

Rockpages.gr: Ποια αντίδραση περιμένετε για το “Tunguska” με δεδομένο ότι η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει τόσο;

_x000D_

Anders Wikström: Για να είμαι ειλικρινής το “Tunguska” είναι το πιο πετυχημένο μας άλμπουμ στα charts μέχρι στιγμής! Πιστεύω ότι πρέπει να πλησιάσεις το κοινό σου και να δουλεύεις σκληρά και με συνέπεια για να κάνεις αισθητή την παρουσία σου. Και μερικά καλά τραγούδια βοηθούν!

_x000D_

Rockpages.gr: Ποια η γνώμη σου για τα συγκροτήματα που βγαίνουν σε περιοδεία με ένα ή δυο αυθεντικά μέλη, ή έχουν δυο διαφορετικές βερσιόν με παρόμοιο όνομα;

_x000D_

Anders Wikström: Μπορεί να μην είναι και τόσο cool για κάποιους οπαδούς όσο το να βλέπουν την αυθεντική μπάντα ολόκληρη αλλά τι να κάνεις; Αν ο βασικός συνθέτης και τα βασικά μέλη είναι ακόμα στο συγκρότημα, θα τους έδινα μια ευκαιρία. Εμείς έχουμε τέσσερα από τα πέντε μέλη στο συγκρότημα για πάνω από 30 χρόνια με δυο από τα ιδρυτικά. Είμαστε cool!

_x000D_

Treat05

_x000D_

Rockpages.gr: Πολλοί, κι εγώ μέσα σε αυτούς, θεωρούμε ότι το “Tunguska” είναι η συνέχεια του “Coup De Grace”. Τι έχεις να πεις γι’αυτό;

_x000D_

Anders Wikström: Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς, αν λες για το στυλ, ή αν είναι ένα follow up άλμπουμ. Εμείς βλέπουμε τα καινούρια άλμπουμ σαν μια τριλογία… “Coup De Grace”, “Ghost Of Graceland”, “Tunguska” σαν τα τελευταία κομμάτια του παζλ των Treat και θα πρέπει να δείξουν στους οπαδούς μας για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε σήμερα!

_x000D_

Rockpages.gr: Πες μας πως αισθάνεστε που επιτέλους θα παίξετε στην Ελλάδα;

_x000D_

Anders Wikström: Σίγουρα, μας πήρε πολύ καιρό να έρθουμε στη Ελλάδα αν και ξέραμε ότι έχουμε οπαδούς. Είναι τρομερό να σου δίνεται η ευκαιρία να συναντάς τους Έλληνες οπαδούς σου πρόσωπο με πρόσωπο και να είστε σίγουροι ότι κανείς σας δεν θα μείνει απογοητευμένος και ότι θα επιστρέψουμε σύντομα.

_x000D_

Treat03