Η Pitch Black Records ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός tribute άλμπουμ στον Bill Tsamis, με τον τίτλο “Cracking The Skies – A Tribute to William J Tsamis”,  για τις 13 Μαΐου, ανήμερα της πρώτης επετείου από το θάνατό του.

«Ένας αληθινός ήρωας του underground heavy metal και όχι μόνο, η κληρονομιά του κιθαρίστα και συνθέτη William J. Tsamis θα είναι πάντα βαθύτατα συνδεδεμένη με το όνομα των Warlord. Σχηματίστηκαν σε συνεργασία με τον εξαιρετικό ντράμερ Mark Zonder και κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις μετά-NWOBHM και τις αμερικάνικες heavy metal μπάντες στις αρχές των ‘80s. Ανάμεσα στα ξεχωριστά γνωρίσματα που συνέβαλαν στην περίοπτη θέση των Warlord στο πάνθεον  του αμερικάνικου metal ήταν η χαρακτηριστική, κλασική κιθάρα και οι εξαιρετικές ικανότητες στη σύνθεση του William J Tsamis. Είχε την μοναδική ικανότητα να παντρεύει τα καταιγιστικά metal στοιχεία με τη μελωδική ευαισθησία δημιουργώντας larger-than-life συνθέσεις, που όταν σκεπάζοντας από τη γλώσσα και την εικόνα που παρέπεμπαν στην αιώνια μάχη του καλού με το κακό, πετυχαίνοντας αμίμητη ένταση και μεγαλείο», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σαν Digipak CD, CD Book (βιβλίο 20×20 εκ. περιορισμένο σε 100 κόπιες), διπλό LP και digital.

Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Γιάννης Νάκος της Remedy Art Design, ενώ οι φωτογραφίες που περιέχονται είναι του Chris Del Grande. Το mastering ανέλαβε ο Arthur Rizk.

Track-listing:

1. MIRROR – Aliens
2. SUMERLANDS – Lost and Lonely Days
3. STRAY GODS – War in Heaven
4. TWISTED TOWER DIRE – Mrs. Victoria
5. CLAYMOREAN – 70,000 Sorrows
6. ETERNAL CHAMPION – Stygian Passage
7. ARRAYAN PATH (feat. Paolo Viani) – The Rainbow
8. FORSAKEN – Lucifer’s Hammer
9. FIREWÖLFE – Battle of the Living Dead
10. STEEL SHOCK – Child of the Damned
11. SOLITARY SABRED – Black Mass
12. WOTAN – Winds of Thor
13. REFLECTION – Winter Tears
14. GALAXY – Penny for a Poor Man
15. COMET RIDER – Soliloquy
16. SOCRATES LEPTOS – A Crack in the Sky (Outro)