Οι Twisted Sister συνεχίζουν τον εορτασμό των 40 χρόνων τους με μία ακόμη κυκλοφορία που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους φανατικούς οπαδούς τους (και σε αυτούς που μαζεύουν τα άπαντα από τον Mike Portnoy). Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει μία υπερπληθώρα αρχειακών κυκλοφοριών από τους Sister οι οποίες είναι σίγουρα ποιοτικές και λεπτομερείς αλλά σίγουρα έρχονται η μία πίσω από την άλλη σε σχετικά μικρά χρονικά διαστήματα. Έτσι, ύστερα από το εκπληκτικό documentary “We Are Twisted Fucking Sister”, το CD Box Set “Rock and Roll Saviors” και την είδηση για την επερχόμενη κυκλοφορία μίας ακόμη συλλογής (“The Best Of The Atlantic Years”), έρχεται ένα ακόμη DVD με τίτλο “Metal Meltdown”.

H ιδιαιτερότητα του εν λόγω DVD είναι ότι οι Sister παίζουν χωρίς το κλασικό τους make-up (θυμίζοντάς μας την εκπληκτική τελευταία τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους) και φυσικά είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του συγκροτήματος με τον Mike Portnoy πίσω από τα τύμπανα. Το κυρίως μενού περιλαμβάνει μία εξαιρετική εμφάνιση από τους Twisted Sister με έναν εκστασιασμένο Dee Snider ο οποίος σε καθηλώνει αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πόσο σπουδαίος frontman είναι…άσε, δε, που το σώμα του θα το ζήλευε και ο…Iggy Pop! Το set list είναι το αναμενόμενο (αγνοείται εγκληματικά το “Love is for suckers”) ενώ όλο το live είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου AJ Pero. Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε ότι εδώ ίσως συναντάμε την καλύτερη ever εκτέλεση του “Burn In Hell” αλλά και το πόσο ξενέρωτο είναι το κοινό του Las Vegas. Στα bonus υπάρχει ένα ΟΚ documentary με συνεντεύξεις που δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω στο πληροφοριακό μας δυναμικό σε σχέση με ό,τι ξέραμε για το συγκρότημα ως τώρα.

Θα έλεγα ότι το “Metal Meltdown” είναι μία ακόμη άκρως ικανοποιητική κυκλοφορία από τους Twisted Sister η οποία έρχεται να μας θυμίσει (ξανά και ξανά) το πόσο εντυπωσιακή live μπάντα είναι οι Twisted Fucking Sister!

Highlight: Ο AJ Pero είχε πει στα υπόλοιπα μέλη των Twisted Sister, πρινα πό μερικά χρόνια, ότι αν ποτέ τύχει και αποχωρήσει από τους Twisted Sister θα ήθελε ο αντικαταστάτης του να είναι ο Mike Portnoy…