Όλα αυτά μαζί συνέβησαν σε ένα από τα πλέον ιστορικά club της Αθήνας, στο “Κύτταρο” την περασμένη Τρίτη.

Ο Jorn Lande άνοιξε τη βραδιά που έμελε να είναι ατελείωτη και όχι μόνο μετρώντας τις τέσσερεις σχεδόν ώρες που διήρκεσε. Με τους Ule W. Ritgen και Jamie Little από την μπάντα του Uli Jon Roth και τον Μάκη Τσελέντη στα πλήκτρα, ερμήνευσε για μισή ώρα κομμάτια από τις τελευταίες του δουλειές αλλά και μια εξαιρετική απόδοση του “Wishing Well” των Black Sabbath. Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση του Jorn που ενθουσίασε το κοινό στην πρώτη του επαφή μαζί του.

Setlist: Carry The Black, Legend Man, Below, Wishing Well, World Gone Mad, Lonely Are The Brave

Ακολούθησε ο Gus G με τα μέλη της μπάντας του Roth και τον τεράστιο Mats Leven στη φωνή. Το μίας ώρας set, περιελάμβανε στιγμές από το ολοκαίνουργιο album του Gus “I Am The Fire” και τις πολύ καλές διασκευές των “Hollywood” των Thin Lizzy, “Into The Void” και “Crazy Train”. Ακούστηκε επίσης το “Kill To Love” των Firewind με τη συμμετοχή του Bob Katsionis στην κιθάρα. Από την εμφάνιση του Gus G θα πρέπει να επισημάνω την άριστη απόδοση του Mats Leven σε κάθε επίπεδο, ενώ όσο αφορά τον Gus, οφείλω να τονίσω ότι πέρα από την απίστευτη τεχνική και το εκπληκτικό performing που διαθέτει, αν καταφέρει και βρει τον προσωπικό του ήχο, θα μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και αυτός ο άνθρωπος θα είναι από τη χώρα μας!

Setlist: My Will Be Done, Eyes Wide Open, Summer Days, Vengeance, Blame It On Me, Just Can’t Let Go, Hollywood, Kill To Live, Redemption, Into The Void, I Am The Fire, Crazy Train

Ο άνθρωπος με τη Sky Guitar έχει εδώ και χρόνια γίνει μόνιμος επισκέπτης της Ελλάδας όπως και η πρώην μπάντα του. Οι εμφανίσεις του προσφέρουν κάθε φορά άπλετη μαγεία στο πιστό κοινό που πάντα βρίσκεται δίπλα του και δε θα μπορούσε και τώρα να συμβεί κάτι διαφορετικό. Όπως και στις προηγούμενες εμφανίσεις του τον τελευταίων ετών, το λόγο είχαν κομμάτια των Scorpions της πρώτης περιόδου. Εδώ, υπήρξε και πάλι το αγκάθι του τραγουδιστή όπως και πέρσι.  Ο άνθρωπος, πιθανόν να είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου, φωνητικά όμως είναι πολύ λίγος και με πολλά λάθη. Η μουσική αυτή είναι πολύ υψηλών απαιτήσεων και αυτό το παιδί παλεύει να κάνει τον Meine και τον Schenker μαζί. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα… Η υπόλοιπη μπάντα ήταν πάντως άψογη στην οποία συμμετείχε επίσης ο και πάλι εξαιρετικός Μάκης Τσελέντης. Τα “We’ll Burn The Sky”, “In Trance”, “Fly To The Rainbow” και όχι μόνο αυτά έγιναν δεκτά με περίσσιο ενθουσιασμό από τα 350 περίπου τυχερά άτομα που βρέθηκαν στο “Κύτταρο” , και λέω τυχερά γιατί με το τέλος του “Dark Lady” ο Uli Jon Roth ανήγγειλε την…εμφάνιση των “Unity”. Με τον Gus και τον Mats Leven, το “Pictured Life” εκτόξευσε τη συναυλία σε άλλα επίπεδα η οποία συνεχίστηκε με το “Mistreated” με εκπληκτική ερμηνεία από τον Jorn Lande και να κλείσει με το “Atlantis”, τακτικότατη διασκευή του διαμαντιού του Jimi Hendrix από τον άλλο μεγάλο κιθαρίστα.

Ζήσαμε ένα απολαυστικό τετράωρο show το βράδυ της Τρίτης και …ξημερώματα Τετάρτης. Θα μπορούσε πάντως αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στην Τρίτη… Ένα βράδυ στο οποίο ενώθηκαν δυνάμεις με γενιές. Ήταν μια άκρως επιτυχημένη ιδέα την οποία θα ήθελα να δω και από άλλους παλαιότερους και νέους καλλιτέχνες αυτού του επιπέδου.

Δημήτρης Καζαντζής

Set list:

All Night Long, Longing For Fire, Catch Your Train, Crying Days, Top Of The Bill, Sun In My Hand, We’ll Burn The Sky, In Trance, Fly To The Rainbow, The Sails Of Charon, Dark Lady, Pictured Life, Mistreated, Atlantis