Η φετινή έκδοση ξεκίνησε στην ουσία την Πέμπτη 25/2 με το warm up show που έλαβε χώρα στο Αν club. Οι Γερμανοί Skullwinx άνοιξαν τη βραδιά παρουσιάζοντας το νεανικό αλλά κάπως άγαρμπο τευτονικό heavy metal τους στο λιγοστό κοινό. Η μπάντα αποτελείται από νεαρούς μουσικούς που ακόμα ψάχνονται αλλά οι πολλές, σε σχέση με τα χρόνια ύπαρξης της μπάντας, κυκλοφορίες δείχνουν πως δουλεύουν πολύ.

Οι Κύπριοι Hardraw, με μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση, ανέβασαν εμφανώς τον πήχη. Εξαιρετικοί παίκτες και καλογραμμένα τραγούδια που μαρτυρούν ραγδαία εξέλιξη σε σχέση με το ξεκίνημά τους. Οι μπάντες της Κύπρου γενικότερα δείχνουν σπουδαία εξέλιξη και επαγγελματισμό. Μιά σκηνή που ανεβαίνει συνεχώς, με πολλούς άξιους εκπρόσωπους.

Οι Κρήτες Doomocracy ήταν οι εκπρόσωποι του doom metal και φρόντισαν να μας δείξουν γιατί θεωρούνται ένα ανερχόμενο όνομα στο χώρο. Με καθαρό ήχο και εμφανή όρεξη, πήραν το κοινό με το μέρος τους με άνεση. Άξια αναφοράς η διασκευή του Maleficium από Morgana Lefay.

Doomocracy

Οι Mayfair αποτέλεσαν την progressive στιγμή της βραδιάς. Με αρκετό φανατικό κοινό μιάς και η χώρα μας είναι ιδιαίτερα φιλική προς αυτή την ιδιαίτερη και βαθιά συναισθηματική μπάντα από την Αυστρία, έδειξαν από την πρώτη νότα σα να βρίσκονται σπίτι τους. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως ο κόσμος σχημάτισε ουρά γιά να μιλήσει στον Mario μετά το τέλος της συναυλίας, να φωτογραφηθεί μαζί του και να αγοράσει merchandise.

Mayfair

Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών, οι θρυλικοί Blaspheme εμφανίστηκαν μπροστά στο Ελληνικό κοινό. Η επαναδραστηριοποίηση της μπάντας το 2008 έφερε ένα καινούργιο άλμπουμ και μερικές ζωντανές εμφανίσεις και έτσι ήταν θέμα χρόνου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να τους απολαύσουμε επί σκηνής. Με δύο μέλη να παραμένουν από την αυθεντική σύνθεση, δεν πτοήθηκαν από την αποχώρηση του αρχικού τραγουδιστή Marc και επιστράτευσαν όχι ένα αλλά δύο σπουδαία Γαλλικά λαρύγγια γιά να αποδώσουν τραγούδια και από τα τρία άλμπουμ της μπάντας. Ο Alexis από Hurlement και ο Olivier από Shannon γέμισαν με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Marc και μας χάρισαν σπουδαίες στιγμές με ένα σετ που άγγιξε τις δύο ώρες!

Κώστας Κουναδίνης

Blaspheme