Το τρίτο κατά σειρά επίσημο bootleg για τους Uriah Heep είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ζωντανής rock εμφάνισης, καθώς το συγκρότημα χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση και επεξεργασία στο τελικό αποτέλεσμα καταθέτει ψυχή, ενέργεια και πάθος.
 
Μάλιστα, το άλμπουμ δεν είναι απλά άλλο ένα live από τους Heep καθώς περιέχει το αριστούργημα “Demons And Wizards” παιγμένο από την αρχή έως το τέλος με καλεσμένο τον Micky Moody στη slide κιθάρα, όπου χρειάζεται και φυσικά τα κλασσικά αγαπημένα κομμάτια που παίζουν πάντα και δυο εκπλήξεις.

Το σετ ξεκινά δυναμικά με το “Wake The Sleeper” και το “Overload” από το πρόσφατο “Wake The Sleeper” με τους Heep να παίζουν λυσσασμένα, ιδιαίτερα ο Russel Gilbrook στα τύμπανα και ο Mick Box στην κιθάρα. Η συνέχεια είναι καταιγιστική με το “Bird Of Prey”, ενώ η πρώτη έκπληξη δεν αργεί να έρθει με το υπέροχο “Love Is Silence” από το “Sea Of Light” του ’96. Έτσι, οδηγούμαστε σε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ   όλων των εποχών, το μνημειώδες “Demons And Wizards” του 1972 εκτελεσμένο ονειρικά από το ιστορικό συγκρότημα. Αν και μόνο ο Box ήταν εκεί οι υπόλοιποι που έχουν κρατήσει τη σημαία πολύ ψηλά τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια είναι αντάξιοι της κληρονομιάς και του μεγαλείου αυτού του αριστουργήματος και του συμπεριφέρονται με το σεβασμό που του αρμόζει.

Στο δεύτερο δισκάκι βρίσκουμε μερικά ακόμα από τα καθιερωμένα κομμάτια που παίζουν οι Heep (“Lady In Black”, “July Morning” – εξαιρετική εκτέλεση-, “Gypsy”) μαζί με δυο από το “Wake The Sleeper”, τα “Angels Walk With You” και το “Shadow” και τα ευπρόσδεκτα “Rain” και το πρωτόλειο heavy metal “Free’n’Easy” το μοναδικό από την εποχή του John Lawton στο συγκρότημα.

Με δυο λόγια, αν είστε οπαδός το έχετε ήδη πάρει χωρίς πολλά πολλά! Αν θέλετε να μια γεύση του τι ακριβώς κάνουν οι Uriah Heep τα τελευταία… σαράντα χρόνια, τότε αυτό το live είναι και πάλι μια εξαιρετική επιλογή. Τέλος, για τους λάτρεις του λεγόμενου κλασσικού rock, μια ηχογράφηση σαν κι αυτή είναι πραγματικός θησαυρός γιατί δεν έχει «φτιασίδια», ούτε διορθώματα –δεν τα χρειάζονται- και είναι 100% live όπως παίχτηκε και ακούστηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2010!
 

Tags