Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει ο Davy Vain και…σταματάει το χρόνο αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι το νέο album των Vain “Disintegrate Together” αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στη δισκογραφία της μπάντας αλλά και του hard rock γενικότερα. Βάζει κάποιος να ακούσει το νέο δίσκο και αισθάνεται ότι μεταφέρθηκε στο 1990/1991 και στο διάδοχο του αξεπέραστου “No respect”! Νομίζετε ότι υπερβάλλω; Πιστέψτε με…ούτε καν! Και μπορώ να το κάνω ακόμη πιο πομπώδες και απίστευτο καθώς η φωνή του Davy είναι κυριολεκτικά αναλλοίωτη στο χρόνο. Τρομερά πράγματα. Τώρα…θα αναρωτηθεί κάποιος (και δικαίως): καλά όλα αυτά, τι γίνεται όμως με τις συνθέσεις;

Όσοι παρακολουθούν τα έργα και τις ημέρες των Vain γνωρίζουν πολύ καλά ότι δύσκολα θα κυκλοφορήσουν κάτι μη ποιοτικό. Ναι, σίγουρα κάποιοι δίσκοι τους δεν γίνεται να φτάσουν τα επίπεδα της περιόδου 1989-1993 αλλά αυτό σχεδόν εξυπακούεται. Ωστόσο, οποιαδήποτε νέα κυκλοφορία τους αποτελεί και μία πραγματική αποθέωση του old school sleaze ήχου. Το ίδιο ισχύει και με το “Disintegrate together” και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Τόσο απλά. Οπότε μην περιμένετε ξεχωριστές αναφορές σε τραγούδια αφού όλος ο δίσκος ακούγεται το ίδιο εντυπωσιακός. Φυσικά, θα ήθελα να άκουγα μία καλύτερη παραγωγή αλλά και πάλι δεν υποβαθμίζει το γενικότερο άριστο συνθετικό επίπεδο και άλλωστε αυτά τα θέματα είναι αναμενόμενα όταν υπάρχει περιορισμένο budget. Με μία φράση, λοιπόν, ο Davy Vain και οι Vain δείχνουν ξανά πως πρέπει να παίζεται και να ακούγεται το πραγματικό sleaze hard rock.

Highlight: Μακάρι να ήταν εύκολο για τους Ευρωπαίους fans να αποκτήσουν σε λογική τιμή το νέο CD των Vain καθώς αυτό είναι διαθέσιμο μονάχα από τον ίδιο τον Davy Vain και η αποστολή γίνεται από την Αμερική με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με επιπλέον επιβαρύνσεις.