Και ξαφνικά από το πουθενά ένα live των αδερφών Van Zant κάνει την εμφάνισή του! Πρόκειται για μια συναυλία που ηχογραφήθηκε πριν από 10 χρόνια, στις 28 Ιανουαρίου του 2006 για την ακρίβεια, σε μια από τις εμφανίσεις της μοναδικής(!) περιοδείας που έκαναν οι Johnny και Donnie. Μάλιστα, σύμφωνα και με το δελτίο τύπου της εταιρείας πρόκειται και για τη μοναδική επίσημη ζωντανή ηχογράφηση όχι μόνο της περιοδείας, αλλά και του σχήματος γενικότερα.

Όπως είναι φυσικό, καθώς η περιοδεία λαμβάνει χώρα λίγο μετά την κυκλοφορία του επιτυχημένου “Get Right With The Man” (No.2 στα country charts και No.21 στα 200 του Billboard) το σετ των 14 κομματιών που έχουμε εδώ αποτελείται κατά κύριο λόγο από τα τραγούδια του άλμπουμ. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και κάποια highlights από τους Skynyrd και τους .38 Special, έτσι ακούμε τα “Wild Eyed Southern Boys” και “Red White & Blue” (από το επίσης πρόσφατο “Vicious Cycle” του 2003), “Call Me The Breeze” (του John Cale, αλλά κλασσικό Skynyrd) και φυσικά τον southern ύμνο “Sweet Home Alabama”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CD περιέχει και το “My Kind Of Country” που έμελλε να είναι και το ομότιτλο του επόμενου δίσκου των Van Zant ένα χρόνο αργότερα, το 2007. Πολύ θα θέλαμε να ακούγαμε και κάτι από τα δυο πρώτα φανταστικά άλμπουμ των αδερφών, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε νότα, για να μην αναφέρουμε και την προσωπική δισκογραφία του Johnny που περιλαμβάνει και αρκετά AOR διαμάντια…

Η απόδοση και του Johnny και του Donnie είναι εξαιρετική. Αν έχετε ακούσει ένα από τα Van Zant άλμπουμ ξέρετε τι να περιμένετε. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, κάνουν διφωνίες, ορκίζομαι ότι έχουν τις Honkettes στα δεύτερα και φυσικά η μπάντα φυσάει! Το στυλ τους πηγαίνει πιο πολύ προς την country με steel guitar και βιολί όπου χρειάζεται, αλλά και τα αναπόφευκτα λογίδρια για τον… Χριστό και την οικογένεια.

Ευπρόσδεκτο το “Red White & Blue” κι ας ήρθε 10 χρόνια μετά! Λέτε να ξανακάνουν τα αδέρφια άλλο ένα άλμπουμ; Μέχρι να το αποφασίσουν βάλτε το να παίζει δυνατά, βγάλτε τις μπύρες από το ψυγείο και ανάψτε φωτιά για μπάρμπεκιου!