Τον περασμένο Οκτώβρη οι Verbal Delirium εμφανίστηκαν στο Prog Power Europe και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Οι September Code από τη άλλη, θα εμφανιστούν το Μάρτη στο HRH Prog Festival στην Αγγλία. Αυτές οι δύο μπάντες ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να δώσουν μια συναυλία μαζί στο Κύτταρο με την αρχή του χρόνου.  
 

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι September Code υπό τους ήχους του “Sub-Care” από το Remembering Mirrors. Εκείνη τη στιγμή στο Κύτταρο ήταν 100 με 150 άτομα. Μια όχι και τόσο θετική παρουσία κόσμου, αλλά οι και οι δύο μπάντες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό. Οι September ξεκίνησαν με το δυναμικό “Echovirus” από τον τελευταίο τους δίσκο. Ο ήχος ήταν καλός από την αρχή και η μπάντα είχε περίσσεια ενέργεια επί σκηνής όπως συνήθως.
   
Εκτός από κομμάτια από τις δύο κυκλοφορίες τους, έπαιξαν επίσης και τρία νέα κομμάτια που θα βρίσκονται στον επόμενο δίσκο. Τα κομμάτια λεγόντουσαν  “Fear No More”, “Self-Crisis” και “Skeptic” και συνεχίζουν στα ίδια μονοπάτια που χάραξαν τα “Remembering Mirrors” και “2 Smiles Ago”.
   
Οι September Code έμειναν στη σκηνή για μια ώρα και αποχαιρέτησαν τον κόσμο με το “Guns For Lovin’” από το πρώτο δίσκο. Όλα τα μέλη της μπάντας φάνηκαν σε πολύ καλή φόρμα και φαίνεται να βελτιώνονται όσο περνάει ο καιρός.
 
Setlist: (Sub-Care), Echovirus, D-Day, Be 4 You, Beautiful as a Sin, Another But, Sirens, Fear No More(new), Self Crisis(new), Skeptic(new), Humanize, W.A.R., X.e.-Cute, Guns for Lovin’.
 
 
 
Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ανέβηκαν στη σκηνή οι Verbal Delirium. Είχα ακούσει πολλά για τα live τους, αλλά αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσα να βγάλω συμπεράσματα ιδίοις όμμασι.  Από την αρχή τα κομμάτια τους φαινόντουσαν πιο ζωντανά και καλύτερα από το studio. Η ενέργεια που υπάρχει στα κομμάτια είναι περισσότερο προφανής στις live εκδόσεις.
   
Η μπάντα ήταν πολύ δεμένη, με τον Jargon να είναι ο μαέστρος που οδηγεί τη μπάντα σε πολύ όμορφα μουσικά τοπία. Τα ρυθμικά σημεία στο live ήταν πιο καθαρά, όπως και τα σημεία του φλάουτου και του σαξόφωνου. Προς τιμήν της μπάντας, είχαν έρθει μόνο και μόνο για το live άνθρωποι και από τη Βουλγαρία αλλά και από την Αγγλία. Το setlist τους, άρχισε με κομμάτια από τον πρώτο δίσκο “So Close & Yet So Far Away”.
   
Στη μέση της βραδιάς, η μπάντα παρουσίασε και υλικό από τον καινούριο δίσκο πάνω στον οποίο δουλεύει αυτό τον καιρό. Το κομμάτι είχε τίτλο “Close to You” και κινείτε στα συνήθη ψηλά στάνταρ της μπάντας.
 
 
Έκλεισαν το main set τους με το κομμάτι “Aeons” που κλείνει το “From The small hours of Weakness”. Το κομμάτι αυτό το είχα ξεχωρίσει από το δίσκο και η live έκδοση του ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Η κιθάρα ακουγόταν φανταστικά όπως και όλα τα υπόλοιπα. Το setlist τους έκλεισε στο ζενίθ. Η μπάντα επέστρεψε για ένα encore που ήταν μια διασκευή, φόρος τιμής σε μια από τις μπάντες που επηρέασαν πολύ τους Verbal. Η βραδιά έκλεισε με το “Starless” από το “Red” των King Crimson.
   
Το υψηλής ποιότητας show που έδωσαν οι δύο μπάντες την Παρασκευή το βράδυ στο Kyttaro θα μπορούσε πολύ εύκολα να σταθεί με ένα οποιοδήποτε show μιας ξένης μπάντας του είδους. Οι δύο μπάντες έχουν ξεκινήσει να ακούγονται και να προωθούνται στο εξωτερικό και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους ευχηθούμε καλή τύχη και να τους στηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία.
 
Setlist: (ervelet), So Close & Yet so Far Away, The Scene Remains, Lullaby, They, Dance of the Dead, The Losing Game, 10.000 Roses, Disintegration, Close to You Dancing Generation, Sudden Winter, Aeons, encore: Starless

Κείμενα φωτογραφίες: Λευτέρης Σταθάρας