Αρκετά ικανοποιητική θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την πρώτη δισκογραφική προσπάθεια των Αθηναίων. Η μουσική τους αφορά βασικά το progressive rock με επιρροές από μεγάλο φάσμα σχημάτων του χώρου με ακόμα πιο θετικό στοιχείο το γεγονός ότι οι παραπομπές σ’ αυτά δεν είναι εμφανείς στο album. Συνθετικά, βρίσκεται σε καλό επίπεδο και υπάρχουν αξιόλογες ιδέες, σωστά αποτυπωμένες στη δουλειά αυτή.

Στο “So Close & So Far Away” υπάρχουν αξιόλογες εναλλαγές του ήχου σε όλη τη ροή του, αγγίζουν διακριτικά κάποιες στιγμές το “ξυράφι” που λέγεται ψυχεδέλεια για τις σύγχρονες μπάντες, γενικά υπάρχει ένα καλό δέσιμο του prog rock με το εναλλακτικό rock. Ξεχωριστό ενδιαφέρον προσδίδει επίσης η χρήση τσέλου και τρομπέτας, όργανα που δίνουν στο album το δικό τους χρώμα.
 
Δεν ξέρω αν μπορώ να πω με ασφάλεια ότι οι Verbal Delirium ξεχωρίζουν σ’ έναν τόσο απαιτητικό χώρο, οπωσδήποτε όμως έχουν κάνει ένα πρώτο καλό βήμα προς ένα ιδίωμα το οποίο τελευταία κατακλύζεται από καλά σχήματα, εκ των οποίων το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιβιώσουν τα πολύ καλά.