Η Vicky Psarakis έγινε γνωστή στο ευρύτερο μεταλικό στερέωμα όταν το 2014 αντικατέστησε την Alissa White-Gluz, που πήγε στους Arch Enemy, στους Καναδούς The Agonist, με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει από τότε τρία άλμπουμ και δυο EP. Παράλληλα, ξεκίνησε μια καινούρια μπάντα τους Sicksense, ενώ είναι πολύ δραστήρια στο YouTube και το Twitch, όπου ανεβάζει τραγούδια, αυθεντικά, αλλά και διασκευές.

Μιλώντας στο Rockpages αποκαλύπτει κάποιους λόγου που την οδήγησαν μακριά από την Ελλάδα. «Υπάρχει σύγχυση μεταξύ του ταλέντου και της σκληρής δουλειάς. Το ταλέντο δεν είναι αποκλειστικά ο λόγος που είσαι εκεί που είσαι, είναι η δουλειά. Δεν μπορείς να δουλεύεις μια φορά το μήνα, να τραγουδάς μια φορά το μήνα και να περιμένεις να έχεις τα αποτελέσματα που έχει κάποιος που το κάνει  κάθε μέρα και δουλεύει σκληρά».  

Σαν γυναίκα μπροστάρισα του συγκροτήματος δεν είναι λίγες οι φορές που δέχεται σεξιστική συμπεριφορά, ή αντιμετωπίζει προκατάληψη για το γεγονός ότι είναι θηλυκού γένους: «Υπάρχει προκατάληψη και με τα φωνητικά που κάνω, που κάνουν οι γυναίκες. Δηλαδή αυτό το: «α, καλή είσαι για κοπέλα»… τρομερά αστείο! Δηλαδή, στην παρούσα φάση της ζωής μου, νομίζω τα brutal που κάνω είναι πολύ καλύτερα από πολλά brutal που κάνουν πολλοί άντρες. Οπότε, είναι τραγικό το να σκέφτεται κανείς έτσι. Το στενάχωρο πράγμα στον χώρο είναι το να με αντιμετωπίζει κάποιος σαν γυναίκα πρώτα και μετά σαν μουσικό».

Στο “Blood As My Guide”, από το πρόσφατο full length άλμπουμ τους “Orphans”, ακούγονται κάποιοι στίχοι στα Ελληνικά, που έδεσαν με την Ανατολίτικη μελωδία του τραγουδιού: «το θέμα και οι στίχοι του τραγουδιού μου θύμισαν Ελλάδα. Δεν το πολυσκέφτηκα, εμπνεύστηκα, το έγραψα…» Όσο για το αν ο ελληνικός στίχος ταιριάζει στο heavy metal, είναι κατηγορηματική. Δείτε το βίντεο παρακάτω για να ακούσετε την απάντησή της και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Οι The Agonist εμφανίζονται μετά από 7 χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Οκτωβρίου αντίστοιχα μαζί με τους Hypocrisy, Septic Flesh και Horizon Ignited.

Συνέντευξη: Γιάννης Δόλας