Το 2010 οι John Garcia, Brant Bjork και Nick Oliveri άρχισαν να κάνουν συναυλίες παίζοντας κομμάτια των Kyuss υπό το όνομα Kyuss Lives! –  όταν όμως εμφανίστηκε η προοπτική κυκλοφορίας νέου υλικού, μια μήνυση από δύο άλλα μέλη των Kyuss, τον Josh Homme και τον Scott Reeder, τους ανάγκασε να αλλάξουν το όνομα τους σε Vista Chino.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι Queens of the Stone Age του Homme έβγαλαν δίσκο μετά από πολλά χρόνια φέτος, με αποτέλεσμα να μπορεί να ακούσει κανείς το που βρίσκονται μουσικά οι δύο πλευρές το 2013. Ενώ λοιπόν στο –πολύ καλό κατά τη γνώμη μου –  ‘…Like Clockwork’ οι QOTSA ακούγονται σαν ένα εκτεταμένο από τις πολλές συμμετοχές supergroup που εξερευνά νέα πράγματα, οι Vista Chino του ‘Peace’ είναι μια μπάντα που επιστρέφει στο στυλ που την έκανε γνωστή.

Το όραμα του Garcia και του Bjork ήταν η δημιουργία ενός Kyuss album σε όλα πλην του ονόματος, με old school παραγωγή, βρώμικα riffs, jam διάθεση και desert rock ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια χαμηλών τόνων επιστροφή με ένα καλό album, που δεν έχει όμως τις συνθέσεις που θα δώσουν το κάτι παραπάνω.