Συναυλία τη Δευτέρα είναι μία περίεργη συνθήκη για τα δεδομένα της χώρας μας. Ο κόσμος όμως μετέτρεψε τη μέρα σε γιορτινό Σάββατο, γεμίζοντας το Temple από νωρίς προκειμένου να υποδεχτεί τους Exarsis.

4μιση χρόνια μακριά από το Αθηναϊκό κοινό, όπως φρόντισε να μας τονίσει ο frontman Νίκος Τραγάκης, είναι πάρα πολλά. Όπως πολλές είναι και οι αλλαγές στη σύνθεση του γκρουπ κάτι που πιστεύω πως έχει φρενάρει λίγο την πορεία του. Με νέα μέλη λοιπόν και μπόλικη όρεξη, όργωσαν στο Temple παρουσιάζοντας ένα αεικίνητο speed/thrash όργιο. Ο ήχος δεν ήταν σύμμαχος αλλά η ενέργεια της μπάντας έφτανε και περίσσευε προκειμένου να ζεστάνει το κοινό στην πρώτη πραγματικά κρύα μέρα του χρόνου και να επιβεβαιώσει πως οι Exarsis ηγούνται, μαζί με μερικούς ακόμα συναδέλφους, της thrash σκηνής της χώρας.

Οι Voivod έχουν ιδιαίτερη σχέση με το Ελληνικό κοινό και δε νομίζω πως ο ενθουσιασμός που συναντούν κάθε φορά που μας επισκέπτονται έχει ταίρι. Μία πραγματικά μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας που κάνει σμπαράλια τις ταμπέλες και σε κάθε άλμπουμ που ηχογραφεί διευρύνει όλο και περισσότερο το φάσμα των ηχοτόπιων που καλύπτει και των επιρροών που τη χαρακτηρίζουν. Είναι άλλωστε γέννημα αυτής της ιδιότυπης Καναδικής χύτρας που μας έχει χαρίσει ένα μεγάλο αριθμό σπουδαίων συγκροτημάτων.

Με διευρυμένο σετ μιας και ήρθαν απαλλαγμένοι από την ταμπέλα του support group, τίμησαν 8 από τα 15 άλμπουμ τους με ένα μικρό προβάδισμα να δίνεται στο φρέσκο Synchro Anarchy. Οι Chewy και Rocky είναι πλέον τόσο ενσωματωμένοι στον οργανισμό Voivod που σου δίνουν την εντύπωση πως ήταν εκεί από την αρχή και συμπληρώνουν άρτια τους Snake και Away. Στρυφνοί και εσωστρεφείς στη μουσική τους αλλά ταυτόχρονα προσιτοί και ενθουσιώδεις στη σκηνή. Δυστοπία – ουτοπία ένα τσιγάρο δρόμος.

Κώστας Κουναδίνης

Φωτογραφίες: Νίκος Δρακόπουλος NDrakosPhotography