Πρόκειται για μια όλο και περισσότερο ανερχόμενη μπάντα. Έχουν ήδη οκτώ album και το όνομα τους ακούγεται όλο και περισσότερο. Παρακολουθώντας τους ζωντανά, απλά εντυπωσιάζεσαι. Ο Δημήτρης Καζαντζής, έχει απέναντι του τον μπασίστα των Von Hertzen Brothers, Kie von Hertzen και μιλάνε τόσο για το εξαιρετικό, ολοκαίνουργιο album τους “War Is Over” καθώς και για τις ζωντανές εμφανίσεις όπως και τα σχέδια της μπάντας.

VonHertzenBros01

Rockpages.gr: Πρώτα απ’ όλλα, συγχαρητήρια για το νέο σας album, είναι εξαιρετικό, πολύ νωρίς όμως για κάποιο πρώτο feedback υποθέτω…

Kie von Hertzen: Ναι, είναι όμως φοβερό το συναίσθημα να μπορείς να μεταφέρεις το νέο υλικό στο ακρoατήριο και να βλέπεις τις αντιδράσεις.

Rockpages.gr: “War Is Over” λοιπόν…πως καταλήξατε σ’ αυτόν τον τίτλο;

Kie von Hertzen: Λοιπόν, αυτός είναι ο τίτλος από το πρώτο τραγούδι … είχαμε μια δοκιμαστική έκδοση αυτού του τραγουδιού που γράφτηκε πριν από δύο χρόνια. Αν το ακούσεις, είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τραγούδια του album, η δομή του είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Θέλαμε να γράψουμε ένα διαφορετικό album σε σχέση με το προηγούμενο, έτσι ώστε να γίνει αυτό το τραγούδι η βάση για το album. Στα προηγούμενα, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα τραγούδια με σύντομη διάρκεια αλλά αυτή τη φορά αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια άλλη προοπτική, μια ελεύθερη, “χαλαρή” κατεύθυνση ας την πούμε. Είναι πραγματικά κάτι που έρχεται πολύ φυσικά από μέσα μας. Γι’ αυτό ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με το τραγούδι “War Is Over” και με όλη τη διάθεση που αυτό δημιούργησε. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε.

VonHertzenBros02

Rockpages.gr: Μπορεί κάποιος να βρει κάποιο νέο στοιχείο σ’ αυτό το δίσκο σε σχέση με τους προηγούμενους;

Kie von Hertzen: Για εμάς το νέο στοιχείο είναι να βρούμε κάτι που πραγματικά θέλουμε να πούμε και να εκφράσουμε. Εξαρτάται πάντα από τα τραγούδια… πρέπει να νιώσουμε ότι τα τραγούδια είναι φρέσκα με μία συγκεκριμένη και όσο το δυνατόν εμπνευσμένη δομή. Γι’ αυτό και εστιάσαμε στο υλικό μας και δουλέψαμε στα τραγούδια μας γιατί δεν θέλαμε να βρούμε μπροστά μας τα ίδια παλιά τραγούδια. Ελπίζουμε ότι θα το δουν αυτό οι οπαδοί μας. Όταν έχεις κυκλοφορήσει τόσα albums όσα εμείς, τότε είναι κάπως δύσκολο να βρεις έναν εντελώς φρέσκο ήχο. Έχουμε επίσης έναν νέο drummer ο οποίος δεν είναι στην πραγματικότητα νέος αφού είχε παίξει μαζί μας το 2006 και μας έδωσε αυτό το έναυσμα να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Έτσι, ένας κύκλος έχει κλείσει και κάποιος άλλος πρόκειται να ανοίξει. Έχουμε έναν νέο πληκτρά αλλά και νέο management, νέα δισκογραφική και νέο agency. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για εμάς.

Rockpages.gr: Πόσο ασφαλείς νοιώθετε για την καριέρα σας έπειτα από οκτώ albums;

Kie von Hertzen: Είμαστε πολύ ασφαλείς γιατί πιστεύουμε αληθινά ότι το back catalogue μας είναι πραγματικά δυνατό αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό για μας ότι μετά από σχεδόν δέκα χρόνια και οκτώ albums πιστεύουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι ξεχωριστό. Είμαστε μια μεγάλη μπάντα…ναι, είμαστε σίγουροι (γέλια). Πιστεύουμε επίσης ότι ο σημαντικότερος παράγοντας είναι όταν βρίσκεσαι στη σκηνή, παίζεις ζωντανά και επικοινωνείς με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό ξέρεις αν έχεις γράψει ένα καλό τραγούδι ή όχι και είναι πραγματικά συναρπαστικό για μας να κάνουμε περιοδεία και να παρουσιάσουμε το νέο μας υλικό στους οπαδούς.

VonHertzenBros03

Rockpages.gr: Στις αρχές του μήνα παρουσιάσατε ένα lyric video από το νέο album, το ομώνυμο κομμάτι. Δεν είναι ένα τυπικό lyric video, φαίνεται σαν full production video με στίχους, είναι πραγματικά εκπληκτικό, δεν είναι όμως πολύ μεγάλο;

Kie von Hertzen: Ναι, αποφασίσαμε απ’ την αρχή να έχουμε lyric video για κάθε κομμάτι του album κι έχουμε τώρα άλλα οκτώ lyric videos που έρχονται σύντομα…(γέλια)

Rockpages.gr: Μόλις ξεκινήσατε περιοδεία για πάνω από ένα μήνα αλλά μόνο στην Αγγλία και τη Φινλανδία. Τι θα κάνετε με την υπόλοιπη Ευρώπη;

Kie von Hertzen: Ελπίζουμε πραγματικά να επισκεφθούμε κι άλλες χώρες, ειδικά από την Κεντρική Ευρώπη. Τώρα που η εταιρεία μας είναι ολλανδική, θα προσπαθήσουμε να πάμε εκεί … μέχρι στιγμής δεν είχαμε βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να δουλέψουμε και να κανονίσουμε κάποιες εμφανίσεις στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία κλπ.

VonHertzenBros04

Rockpages.gr: Όλοι στην Ευρώπη λένε τα καλύτερα για τη φινλανδική σκηνή και πως κάθε κυβέρνηση στηρίζει τις ροκ και τις metal μπάντες. Τι συμβαίνει αλήθεια εκεί και συναντάς τόσες πολλές μεγάλες μπάντες;

Kie von Hertzen: Πρώτα απ’ όλα, έχουμε μια πλούσια και ποικίλη μουσική κουλτούρα και υπάρχουν πολλά νέα συγκροτήματα από διάφορα είδη. Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά ξέρω ότι στη Φινλανδία υπάρχει τόσο σπουδαία μουσική που μπορείτε να ακούτε όλη την ώρα. Είναι μια ζωντανή σκηνή. Θυμάμαι να ταξιδεύω στη Νότια Αμερική και να εκπλήσσομαι που δεν ήταν τόσα πολλά μουσικά events, ενώ στο Ελσίνκι που είναι μια μικρή πόλη, πραγματικά, υπάρχουν πάντα άπειρες ζωντανές εμφανίσεις. Είναι πολύ καλό αυτό.

Rockpages.gr: Μπορείς να συγκρίνεις τους Von Hertzen Brothers του 2001 με τους  Von Hertzen Brothers του 2017;

Kie von Hertzen: Λοιπόν κάναμε ένα μόνο album το 2001 επειδή είχαμε άλλες δεσμεύσεις με διάφορα συγκροτήματα στη Φινλανδία. Ήταν στην πραγματικότητα ένα project στην αρχή. Ήταν κάπως αστείο αλλά δεν ήταν ταυτόχρονα η αρχή των Von Hertzen Brothers. Νομίζω ότι αυτό συνέβη το 2006. Αυτή ήταν η εποχή που το όλο θέμα έγινε πιο επαγγελματικό από κάθε άποψη. Έτσι απαντώντας στην ερώτησή σου, αυτό είναι τελείως διαφορετικό…είμαστε μια εντελώς διαφορετική μπάντα τώρα. Τότε ήταν μόνο ένα project, τώρα είναι η ζωή μας και αυτή είναι η αποστολή μας!

Rockpages.gr: Ποια είναι τα σχέδια σας για το 2018;

Kie von Hertzen: Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να περιοδεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και γιατί όχι να βρούμε ένα καλό support με μια μεγαλύτερη μπάντα. Βοηθήστε και εσείς με τη σειρά σας μεταφέροντας αυτό το μήνυμα! (γέλια)

VonHertzenBros05