Η πολυοργανίστρια Yianna Bekris επανέρχεται με τη δεύτερη ολοκληρωμένη της δουλειά μέσα από το προσωπικό της project VOUNA. Το ντεμπούτο του 2018 ήταν πιο synth-oriented αλλά εδώ το αποτέλεσμα είναι μια αποκάλυψη, μια doom αποκάλυψη!

Το ίδιο το όνομα του σχήματος σε βάζει στο κλίμα, η επιβλητικότητα των ψηλών αγέρωχων βουνών, οι απάτητες κορυφές, σκεπασμένες από ομίχλη. Γι’ αυτό και το εντυπωσιακό ξεκίνημα του άλμπουμ γίνεται με το “Highest Mountain”, ένα 9λεπτο έπος που είναι μόνο ένα από τα όσα ωραία έχει να σου δώσει αυτή η δουλειά που αποτελείται από πέντε συνθέσεις.

Το άλμπουμ έχει τον τίτλο “Atropos”. H Άτροπος, η γηραιότερη από τις τρεις μοίρες, αυτή που κόβει το νήμα της ζωής όταν φτάσει η ώρα του καθενός. Και οι τρεις είναι οι κόρες της Νύχτας και συμβολίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και πραγματικά πόσο ταιριαστός τίτλος για τούτο το μουσικό soundtrack με βασική θεματική το μαύρο, την απελπισία και το ίδιο το αναπότρεπτο του θανάτου. Η ελληνική σκηνή βρίσκει πατήματα στην ελληνική μυθολογία με το ίδιο τρόπο που οι βόρειοι συνδέθηκαν με την εκεί μυθολογία.

Οι αργοί ρυθμοί δίνουν τον τόνο καθώς οι βαριές κιθάρες και τα παλιακά πλήκτρα δημιουργούν μια μουντή ατμόσφαιρα ενώ τα φωνητικά είναι εξίσου ταιριαστά είτε στις καθαρές απαγγελίες είτε στα black metal ξεσπάσματα. Στη βάση του πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα doom metal το οποίο έχει ποτιστεί με folk, black metal και darkwave. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο των Wolves In The Throne Room ενώ αξίζουν να αναφερθούν οι guest συμμετοχές των Nathan Weaver(Wolves in the Throne Room), Asia Kindred Moore(Sangre de Muerdago) και Entrail.