White Widdow

0

Οι White Widdow θα επισκεφτούν για δεύτερη φορά τη χώρα μας για ένα και μοναδικό live στις 6 Μαρτίου και όσοι είχαν την τύχη να τους δουν την πρώτη φορά σίγουρα έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκρηκτική τους εμφάνιση πριν από μερικά χρόνια.

Επικοινωνούμε με τον κιθαρίστα των Αυστραλών, Enzo Almanzi, για μία πρώτη γεύση από το νέο δίσκο της μπάντας καθώς και τι να περιμένουν οι Έλληνες fans από το επερχόμενο live στο Bat City…
Συνέντευξη: Σάκης Νίκας

Rockpages.gr: Enzo, μόλις κυκλοφορήσατε το τρίτο σας album με τίτλο “Crossfire”. Τι έχεις να μας πει για αυτό και πόσο διαφορετικό είναι σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δουλειές σας;
 
Enzo Almanzi: O νέος μας δίσκος μοιάζει με το “Serenade” και το ντεμπούτο αν και θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι και έμπειροι όσον αφορά τη σύνθεση του νέου υλικού.
 
Rockpages.gr: Τα δύο πρώτα σας album πήραν πολύ θετικές κριτικές από τον τύπο και οι οπαδοί του μελωδικού hard rock τα υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Ήταν κάτι που το περιμένατε ή σας εξέπληξε (ιδιαίτερα στην αρχή)?
 
Enzo Almanzi: Ήταν μία μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Ειδικά την περίοδο που ετοιμάζαμε το mastering του “Serenade”, ξέραμε ότι είχαμε στα χέρια μας ένα πολύ αξιόλογο album αλλά σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν τόσο μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη.
wwidowheader 

Rockpages.gr: Πόσο δύσκολο είναι στην εποχή μας να καταφέρουν οι White Widdow να προβάλλουν τη μουσική τους στον κόσμο, δεδομένου του ότι η βάση σας είναι στην Αυστραλία ενώ και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός;
 
Enzo Almanzi: Δεν μας απασχολεί και τόσο πολύ ο ανταγωνισμός αν και μπορεί να αποδειχθεί μερικές φορές υγιής και παραγωγικός. Συνθέτουμε μουσική με γνώμονα την αγάπη μας για το μελωδικό hard rock γιατί είμαστε και οι ίδιοι οπαδοί αυτής της μουσικής. Το γεγονός ότι έχουμε την έδρα μας στην Αυστραλία, σημαίνει ότι είμαστε «αναγκασμένοι» να περιοδεύουμε στο εξωτερικό αλλά είναι και αυτό ένα κομμάτι της αγάπης μας για τη μουσική.
 
Rockpages.gr: Θα είχαν, κατά τη γνώμη σου, μεγαλύτερη τύχη οι White Widdow αν είχαν σχηματιστεί στα 80ς;
 
Enzo Almanzi: Ναι, νομίζω ότι θα μας δίνονταν περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες αν είχαμε δημιουργηθεί στη δεκαετία του 80. Ωστόσο, είμαστε ρεαλιστές και δεν μας αρέσει να κοιτάμε τόσο πίσω…
 
Rockpages.gr: Όντας ο ίδιος μεγάλος οπαδός του μελωδικού hard rock, ποιο νομίζεις ότι είναι το μέλλον αυτής της σκηνής;
 
Enzo Almanzi: Είμαι σίγουρος ότι το hard rock θα θριαμβεύσει ξανά! Άλλωστε σε όλους αρέσει ένα καλό hard rock τραγούδι, έτσι;
 
Rockpages.gr: Θα επισκεφτείτε για δεύτερη φορά τη χώρα μας για μία και μοναδική συναυλία. Τι θυμάσαι από το πρώτο σας show εδώ και τι να περιμένουν οι Έλληνες fans από το επερχόμενο live;
 
Enzo Almanzi: Είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες που θα ξαναπαίξουμε στην Ελλάδα. Περάσαμε τέλεια την τελευταία φορά που ήμασταν στη χώρα σας. Όλοι οι fans και οι διοργανωτές ήταν απίστευτα άτομα και μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Η αγαπημένη μου ανάμνηση από την Ελλάδα είναι να κάθομαι με τους οπαδούς στο Bat City μετά το τέλος του live. Ετοιμάζουμε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο στο επερχόμενο live με τη νέα σύνθεση των White Widdow.
 wwiddow
Rockpages.gr: Ποια ήταν η αγαπημένη σου hard rock κυκλοφορία για το 2014;
 
Enzo Almanzi: Μου άρεσαν πολύ τα albums των H.e.a.t. και των Harem Scarem. Εξαιρετικά φωνητικά και φανταστικές κιθάρες. Μου αρέσει, βέβαια, πολύ και το δικό μας. το “Crossfire”!
 

Αυτά είχαμε γράψει (μεταξύ άλλων) το 2011 για το “Serenade”:
 
Το “Serenade” διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλουμε να συναντήσουμε σε ένα melodic hard rock album (ξέρετε ποια είναι αυτά…) και σε σχέση με το πρώτο album νομίζω η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στο ότι οι White Widdow δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα πλήκτρα τοποθετώντας τις κιθάρες σε δεύτερο πλάνο. Είναι αυτό που στα 80ς θα το χαρακτηρίζαμε σαν ένα πιο εμπορικό album αλλά φυσικά τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι άστοχοι και δεν υφίστανται στις μέρες μας.

Kαι αυτά είχαμε γράψει το 2010 για το ντεμπούτο των White Widdow:
 
Μία ακόμη εξαιρετική κυκλοφορία από το χώρο του μελωδικού rock και τείνω να πιστεύω ότι η διετία 2009-2010 είναι από τις καλύτερες για το ιδίωμα αφού έχει δώσει ορισμένα διαμάντια –από νέα και όχι μόνο συγκροτήματα- που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες κυκλοφορίες των ένδοξων 80ς. Οι White Widdow κατάγονται από τη μακρινή Αυστραλία, μία χώρα που μπορεί να περηφανεύεται στο διηνεκές για τους AC/DC, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να ελπίζει για το ενδεχόμενο της δημιουργίας παράδοσης στο melodic hard rock αρκεί να βγαίνουν συγκροτήματα σαν τους White Widdow.

Σάκης Νίκας

wwiddowflash1