Και αφού η κυκλοφορία του “Flesh & Blood” πάει τελικά αρκετά πίσω, η Rhino αναλαμβάνει να καλύψει το κενό της αναμονής με κάτι αρκετά ξεχωριστό.

Το “Unzipped” είναι μια κυκλοφορία που αφορά τα ακουστικά session των Whitesnake (του David Coverdale δηλαδή, συνοδευόμενου από τον Adrian Vandenberg αρχικά και τον Dough Aldrich στη συνέχεια) από το 1997 μέχρι το 2015. Το “Unzipped” κυκλοφορεί σε απλή και deluxe c.d. έκδοση, διπλό βινύλιο, εδώ όμως θα ασχοληθούμε με ένα πανέμορφο box set.

Ξεκαθαρίζω εξ’ αρχής ότι το υλικό που περιέχεται εδώ, πολύ δύσκολα θα το…λιώσει κανείς στο cd player του. Όπως θα καταλάβατε, μιλάμε για ζωντανές εμφανίσεις, μόνο με φωνή και ακουστική κιθάρα και με πολλά επαναλαμβανόμενα κομμάτια αφού κάποια από τα sessions είναι σε πολύ κοντινές ημερομηνίες και φυσικά απευθύνεται κυρίως στους die hard fans.

Ανοίγοντας λοιπόν το κουτί, βρίσκουμε πέντε cd, ένα DVD, ένα πανέμορφο hard cover βιβλίο εξήντα σελίδων με φωτογραφίες και περιγραφή του περιέχοντος υλικού, ένα δεύτερο, πιο βιβλίο τύπου booklet με τους στίχους του πρώτου c.d. και μια αφίσα με το artwork του “Unzipped”.

Το πρωτο c.d., περιέχει εννέα κομμάτια ακουστικά εκτελεσμένα από τα “Good To Be Bad” και “Forevermore”, το “Love Is Blind” από το “Into The Light” και ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι (μπαλάντα εννοείται) με τίτλο “All The Time In The World”. Επίσης, υπάρχουν ως bonus οι ακουστικές εκτελέσεις μόνο με κιθάρα των “Wherever You May Go” και “Love Is Blind”.

Το δεύτερο c.d. δεν είναι άλλο από το “Starkers In Tokyo”, την ακουστική εμφάνιση των Coverdale και Vandenberg στο Tokyo το 1997 το οποίο είχε κυκλοφορήσει επίσημα λίγο αργότερα. Υπάρχουν και δύο extra κομμάτια, όχι τόσο ιδιαίτερα, το “Only My Soul” σε a capella εκτέλεση και ένα μικρό μέρος του “Fool For Your Loving”.

Στο τρίτο c.d. Θα βρούμε τις ακουστικές εμφανίσεις στη Βαρσοβία το 1997 και σε Στοκχόλμη, Κολωνία και Παρίσι το 2006.

Συνέχεια ακουστικών session και στο τέταρτο c.d. με πρόβες πριν από περιοδεία με τον Doug Aldrich, την εμφάνιση τους στη Νέα Υόρκη το 2008 αποσπάσματα από soundcheck στην Ιαπωνία το 2011.

Το πέμπτο c.d., έχει και το περισσότερο ενδιαφέρον καθώς εκεί θ’ ακούσουμε ακυκλοφόρητο υλικό, πάντα σε ακουστική μορφή, πρόκειται για αρκετά ημιτελή κομμάτια και ιδέες του Coverdale, που πολλές από αυτές δε μετουσιώθηκαν σε τραγούδια των Whitesnake ή δικά του, εικοσιπέντε τον αριθμό.

Το DVD τέλος, περιέχει το “Starkers In Tokyo”, ένα αντίστοιχο “Starkers In New York” από το 2008, ακουστικά sessions από promo tour σε Βαρσοβία (1997), Στοκχόλμη (2006), Κολωνία (2006), Σόφια (2015), Παρίσι (2009), Wolverhampton (2011) και Γλασκώβη (2011). Επίσης, μια συνέντευξη των Coverdale και Vandenberg, ένα φωτογραφικό slideshow, το ακουστικό promo video του “Forevermore” και αυτό του “Love Is Blind”.

Συνοπτικά, το “Unzipped” είναι μια πολύ καλή πρόταση για τους φίλους των Whitesnake σε c.d. ή βινύλιο και ένα κόσμημα για τους φανατικούς. Προσωπικά προτίμησα το box set κι ας μην ακούω το υλικό του κάθε μέρα.