Καιρό είχαμε να ακούσουμε από αυτούς τους Αμερικανούς. Θυμάμαι ότι το προηγούμενο τους album με τίτλο “Nightlife” μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση αλλά αν δεν κάνω λάθος είχε κυκλοφορήσει το 2007. Έτσι, όταν έπεσε στα χέρια μου η νέα δουλειά τους, είχα μία κάποια περιέργεια για να δω που στέκονται μουσικά αυτή την περίοδο. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος ακούγοντας το “Life’s Blood” είναι ότι οι Widow διατηρούν το παρελθοντολάγνο, 80ς ήχο τους και δεν δείχνουν καμία απολύτως διάθεση να παρακολουθήσουν ρεύματα και μόδες. Νομίζω, μάλιστα, ότι λόγω του ευνοϊκού κλίματος που έχει διαμορφωθεί από την επιτυχία συγκροτημάτων όπως οι White Wizzard, Enforcer, Cauldron κ.α. το “Life’s Blood” ίσως αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων στους underground κύκλους.

Οι Widow κατά την προσωπική μου εκτίμηση είναι μία αδικημένη μπάντα αφού ποιοτικά στέκεται πιο πάνω από τα προαναφερθέντα groups. Απλά τα προαναφερθέντα σχήματα χαίρουν καλύτερου promotion. Ας τους προσέξουμε λίγο καλύτερα, λοιπόν….

Highlight: Οι φίλοι του “First Attack” (Spitfire) και του ενός και μοναδικού δίσκου των Crush θα βρουν, επίσης, αρκετά συγγενικά στοιχεία.
 

Tags