Δυστυχώς πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να…κράζουμε. Τα CD κοστίζουν ακριβά στις μέρες μας και δεν έχουμε λεφτά για πέταμα.  Εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση που παρόλο ότι θεματολογικά δείχνει να έχει ενδιαφέρον, μουσικά δεν έχει καν λόγο ύπαρξης.
Ένας Καλιφορνέζος blues/rock κιθαρίστας (Will Wallner) και μια Κροάτισσα τραγουδίστρια αποφασίζουν να αναβιώσουν τη μάχη του Clyst Heath, μια περιοχή κοντά στο Exeter της Αγγλίας το 1459, υπό τους ήχους ενός πεπαλαιωμένου metal χωρίς καμία έμπνευση ή πρωτοτυπία. Τα χιλιοειπωμένα και χιλιοπαιγμένα μουσικά θέματα, τα μετριότατα φωνητικά και η ακόμα πιο μέτρια παραγωγή, είναι τα βασικότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το “The Battle Of Clyst Heath”.

Μοναδική αξιομνημόνευτη στιγμή του album,είναι η διασκευή στο τέλος του”The Loner” του Gary Moore και μια επίσης διασκευή θέματος από το “Blade Runner” γραμμένο από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.  

Το τελικό αποτέλεσμα που παρουσιάζουν οι δύο μουσικοί δε σώζει ούτε η παρέλαση των εξαιρετικών guest, Vinnie και Carmine Appice, Neil Murray, Don Airey και Tony Franklin, ούτε φυσικά το εξαιρετικό εξώφυλλο, άριστα δεμένο με το θέμα του album. Η κυκλοφορία αυτή είναι κάτω του μετρίου.