Μία πολύ ενδιαφέρουσα και αναμενόμενη για αρκετούς από εμάς κυκλοφορία. Μπορεί να άργησε 20 σχεδόν χρόνια αλλά επιτέλους η κασετούλα που είχε ηχογραφήσει ο ηγέτης των Warlord, Bill Tsamis, πίσω στο 1993-1994 και είχε διανεμηθεί σε φίλους, γνωστούς και λίγους εκλεκτούς fans των Warlord, κυκλοφορεί σε περιορισμένης κοπής c.d. (500 κομμάτια) από τη No Remorse Records.

Το συγκεκριμένο project του Tsamis απευθύνεται σε δύο κατηγορίες ακροατών: στους φανατικούς οπαδούς των Warlord (άρα και του Tsamis) και σε όλους εκείνους που αρέσκονται σε new age ακούσματα που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τη rock μουσική. Το “Sea of Tranquility” περιλαμβάνει 8 instrumental συνθέσεις του Tsamis, γραμμένες και εκτελεσμένες σε synthesizer. Αν ψάχνετε κοινά σημεία με Warlord ενδεχομένως θα εντοπίσετε μονάχα μία επική ατμόσφαιρα σε ορισμένα σημεία (π.χ. στο “King of Kings” και στο “Melody For Piano and Orchestra No. 1). Ωστόσο όλοι εκείνοι που εκτιμούν το ύφος στο οποίο κινήθηκε ο Tsamis στους Lordian Guard, τότε σίγουρα θα γουστάρουν πολύ το “Sea of Tranquility” αφού αρκετές ιδέες στο project αυτό βρήκαν έκφραση στα δύο albums των Lordian Guard.
 
Το “Sea of Tranquility” βρίσκεται ανάμεσα στους Warlord και στους Lordian Guard. Είναι μία απολύτως συναισθηματική δουλειά που αποδεικνύει το ταλέντο αυτού του σπάνιου μουσικού που σύντομα θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να τον απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 
Highlight: Στη βιογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τους Warlord –και η οποία θα επανεκδοθεί σύντομα με επιπλέον υλικό- υπάρχουν αρκετές και σημαντικές πληροφορίες για το “Sea of Tranquility”.