Ένα από τα πιο ιστορικά NWOBHM συγκροτήματα θα επισκεφτούν τη χώρα μας για μία μοναδική συναυλία η οποία σίγουρα θα μας γυρίσει πίσω στο χρόνο. Βλέπετε, τα τρία albums που κυκλοφόρησαν οι Witchfynde την περίοδο 1980-1983 μπορεί να μην κατέκτησαν την κορυφή των charts ούτε να έκαναν τους Βρετανούς διάσημους αλλά έχουν αντέξει πεισματικά στο χρόνο και αποτελούν μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς.
Πρόσφατα τα τρία πρώτα albums των Witchfynde, δηλαδή τα “Give ‘em Hell”, “Stagefright” & “Cloak And Dagger” επανεκδόθηκαν από την Cherry Red Records σε ένα πολύ καλό box set το οποίο περιλαμβάνει 16σέλιδο booklet με πολλές σπάνιες και ακυκλοφόρητες φωτογραφίες και αρκετά bonus tracks τα οποία βρίσκονται στο τέλος του tracklist. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κάθε album υπάρχει εδώ σε vinyl replica μορφή κάτι που αποτελεί ένα έξτρα δέλεαρ για τους απανταχού συλλέκτες εκεί έξω.

Προφανώς και δεν θα κάνουμε κριτική στα εν λόγω albums καθώς αυτά είναι πράγματα γνωστά σε όσους έχουν παρακολουθήσει έστω και περιστασιακά την υπόθεση NWOBHM. Το μόνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι Witchfynde εστιάζοντας στιχουργικά την προσοχή τους στον αποκρυφισμό και τη μαγεία και γράφοντας μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα τραγούδια εκείνης της εποχης (ειδικά στο “Give ‘em Hell”) αποτέλεσαν μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συναφή σχήματα. Αν, μάλιστα, είχαν την τύχη με το μέρος τους (αλλά και ένα καλύτερο management) τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Πάντως, με το συγκεκριμένο box set δίνεται η ευκαιρία σε πολύ κόσμο εκεί έξω να αποκτήσει τρία albums σε πολύ καλή τιμή.