Within Temptation, Delain Wembley Arena, London, U.K.

0

Για να ενθουσιαστεί λοιπόν ο κόσμος χρειάστηκε κατ’ αρχήν ένα πολύ γερό ζέσταμα.

Οι Delain, παιδί των Within Temptation αφού σχηματίστηκαν από τον Martijn Westerholt όταν αυτός εγκατέλειψε τη μπάντα το 2002, αποδείχθηκαν το ιδανικό support σχήμα καθώς κυριολεκτικά έλαμψαν πάνω στη σκηνή. Μια εμφάνιση υπεράνω προσδοκιών, απόλυτα επαγγελματική με εξαιρετική μουσική και επίσης εξαιρετική σκηνική παρουσία, κέρδισε το δύσκολο σ’ αυτό το είδος Αγγλικό κοινό. Ξεχωριστή παρουσία ήταν η CharlotteWessels, τραγουδίστρια των Delain που χωρίς φανφάρες επίδειξης τεχνικής αλλά ούτε και στο παρουσιαστικό της έκανε τον κόσμο να χειροκροτεί σε κάθε στιγμή της σαραντάλεπτης εμφάνισης του σχήματος αλλά και να την πολιορκεί στο τέλος της συναυλίας για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία. Η εμφάνιση των Delain ήταν από αυτές που βάζουν υποθήκη για μεγάλα πράγματα στο μέλλον.
 
Setlist: Go Away, Get The Devil Out Of Me, Army Of Dolls, Stardust, Electricity, Sleepwalkers Dream, The Gathering, Not Enough, We Are The Others.
 

Όσο καλό όμως και να είναι το σχήμα που ανοίγει μια συναυλία, ο λόγος της παρουσίας του κόσμου σ’ ένα venue είναι ο headliner της βραδιάς.
 
Οι Within Temptation, πάνω στην για άλλη μια φορά εντυπωσιακή σκηνή τους, ήταν κοντά, αν όχι αγγαλιά με το άριστα. Ξεκινώντας με το “Let Us Burn” και συνεχίζοντας με κομμάτια – hit από τα δύο τελευταία τους album (“Paradise”, “Faster”“Iron” κ.α.) ξεσήκωναν διαρκώς τον κόσμο με πρώτη φυσικά την και πάλι τη Sharon Den Adel η οποία μπορεί εύκολα να καυχιέται για τον (άτυπο) τίτλο της πρώτης Κυρίας του χώρου.  Χωρίς να παρακάμπτουμε την παρουσία όλων των μελών της μπάντας που ήταν επίσης εξαιρετική, η Sharon θα μπορούσε να είναι “μια σκηνή, μόνη της”! Εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άριστη κατάσταση από κάθε πλευρά και αυτό δε μπορούσε να μη φανεί και στο Wembley.
 
Πολύ μεγάλο ποσοστό του δίωρου set των Within Temptation κατέλαβε το “Hydra” με οκτώ κομμάτια, ενώ εκπροσώπηση είχαν όλα τα album της μπάντας με εξαίρεση (μάλλον δικαιολογημένη) το “Enter” από τον ήχο του οποίου το συγκρότημα έχει απομακρυνθεί ανεπιστρεπτί. Στα αξιοσημείωτα της συναυλίας θα πρέπει να αναφέρουμε την ακουστική εκτέλεση του “Whole World Is Watching” από τη Sharon και τον Ruud Jolie καθώς και την κάπως διαφορετική εκτέλεση του “Faster”. Γεγονός επίσης που τιμάει το συγκρότημα είναι η παρουσία στο video wall στο βάθος της σκηνής ανάμεσα στα δόντια των δύο Hydra, των Tarja Turunen, Keith Caputo, Howard Jones και Xzibit, όπου κατά τη διάρκεια των φωνητικών τους στα “Paradise”, What Have You Done?”, “Dangerous” και “And We Run” αντίστοιχα, τα φώτα έφευγαν από τη Sharon και έπεφταν στις οθόνες.
 
 Λίγο πριν το τέλος, ακούσαμε και την καθιερωμένη πλέον διασκευή που αυτή τη φορά ήταν το “Summertime Sadness” της Lana Del Rey. Η συναυλία τελείωσε με το “Ice Queen”, έτσι, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και πιο…mainstream ακουσμάτων οπαδοί.
 
Δε μου είναι καθόλου κόπος να ξαναγράψω ότι αυτή η μπάντα έχει πιάσει ταβάνι σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από τα υπέροχα album τους, οι συναυλίες των Within Temptation σε κάνουν να μη θέλεις να τελειώσουν.
 
Δημήτρης Καζαντζής

Setlist: Let Us Burn, Paradise (What About Us?), Faster, Iron, Edge Of The World, In The Middle Of The Night, Our Solemn Hour, Angels, Dangerous, And We Run, Tell Me Why, See Who I Am”, Stand My Ground, The Cross, Covered By Roses, Mother Earth, What Have You Done,  Whole World Is Watching, Summertime Sadness, Ice Queen.
 
Φωτογραφίες από τα επίσημα Facebook pages των συγκροτημάτων