Οι X-Drive είναι μια ολοκαίνουργια μπάντα που μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της ‘’Get Your Rock On’’ από τη γνωστή πλέον σε όλους Frontiers Records .Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον ιδρυτή της μπάντας, Jeremy Brunner σε συνεργασία με τον Andy Johns (Van Halen, Chickenfoot, Led Zeppelin) .Ένας άγνωστος  μουσικός στο χώρο του hard rock από την Αμερική ένωσε πολλά ταλέντα μαζί και ο δίσκος αυτός είναι το αποτέλεσμα.

Πίσω απτό μικρόφωνο των X-Drive βρίσκεται ο Keith St. John  γνωστός και ως ο τραγουδιστής των Burning Rain του Doug Aldrich , αλλά και για τους πολύ ψαγμένους γνωστός και από τις συμμετοχές του σε μπάντες όπως οι Quiet Riot, Sweet και Lynch Mob. Στη κιθάρα έχουμε τον Jeremy Bruner ,ενώ στο μπάσο είναι ο James LoMenzo πρώην μέλος των White Lion, Megadeth, Ozzy Osbourne και Black Label Society.Tέλος στα drums είναι ο Fred Fischer από τους αμερικανούς hard rockers Midline,προσδίδοντας σ’αυτό το δίσκο και το δικό του ίσως πιο soft στοιχείο.
 
Δυστυχώς η  σπουδαιότητα του δίσκου βρίσκεται κυρίως στις συμμετοχές και όχι τόσο στα κομμάτια. Με το που ξεκινάει το πρώτο τραγούδι με τίτλο ‘’Love’s A Bitch’’ το πρώτο πράγμα που θα αντιληφτεί ένας μουσικόφιλος είναι η αρκετά επαγγελματική  παραγωγή του δίσκου αλλά και ένα αρκετά καλό μπάσιμο που σε προετοιμάζει μάλλον για κάτι καλό. Δεν είναι όμως καθοριστικό για τη συνέχεια μιας και όσο περνούν τα κομμάτια και φεύγουμε από τα τρία πρώτα που υποθέτω είναι και τα πιο παιγμένα όσον αφορα το πρόμο  της μπάντας, η μουσική αρχίζει και γίνεται πιο βαρετή και αδιάφορη ενώ οι στίχοι αρκετά “γραφικοί”. Κομμάτια όπως το ‘’California’’ το οποίο είναι και το μοναδικό video clip , μου θυμίζει αμέτρητα άλλα κομμάτια και στίχους από πιο παλιές μπάντες που πέρασαν και ξεχάστηκαν αρκετά γρήγορα.
 
Για πρώτο άλμπουμ θα μπορούσε να έχει  έστω 3-4 κομμάτια που να αξίζουν και τα υπόλοιπα ας ήταν fillers. Αλλά να μην έχει κανένα κομμάτι που να σου μένει στο μυαλό ή να θες να το ξανακούσεις ειδικά από μια μπάντα με μέλη που έχουν συνεργαστεί με ουκ oλίγους μεγάλους καλλιτέχνες , τότε αυτό δεν προμηνύει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους X-DRIVE.
 
Kάτι τελευταίο και ίσως άσχετο. Το εξώφυλλο του δίσκου , αν και έξυπνο όσο αφορά το μάρκετινγκ, παραπέμπει ίσως σε κάτι αρκετά πιο sleaze και hard από ότι θα ακούσετε.

Tags