Άλλο ένα live άλμπουμ για τους μεγάλους Y&T, λίγο μετά την κυκλοφορία του πολύ καλού “Facemelter” και τον θάνατο του αυθεντικού μπασίστα και καλύτερου φίλου του Dave Meniketti, Phil Kennemore. Σίγουρα, μια τέτοια απώλεια είναι μεγάλη, πρώτα σε προσωπικό και ύστερα σε «παιχτικό» επίπεδο, ακόμα και για ένα συγκρότημα με σχεδόν 40 χρόνια καριέρας. Όμως, φαίνεται ότι οι Y&T βρήκαν στο πρόσωπο του Brad Lang έναν άξιο αντικαταστάτη και με αυτό το ζωντανά ηχογραφημένο δίνουν το μήνυμα ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Η επιλογή των τραγουδιών σε αυτό το διπλό άλμπουμ είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα με τα κλασσικά κομμάτια όπως “Black Tiger”, “Forever”, “Mean Streak”, “Dirty Girl”, “Rescue Me” να πλαισιώνονται από μερικά καινούρια, δηλαδή από το “Facemelter”, τα “On With The Show”, “Shine On”, “Blind Patriot”, “Gonna Go Bllind”, “Don’t Bring Me Down” και τα υπόλοιπα από την υπόλοιπη δισκογραφία τους. Εντύπωση μου προκαλούν τα δυο κομμάτια από το άλμπουμ “Ten”, τα “Girl Crazy” και “Surrender”, αλλά όχι το “Don’t Be Afraid Of The Dark”. Προφανώς ο Meniketti θέλησε να υπογραμμίσει ότι μέσα σε ένα μέτριο άλμπουμ μπορεί να υπάρχουν πολύ καλά κομμάτια. Άλλο παράδειγμα το “Eyes Of A Stranger” από το “Contagious”.
 
Γενικά, η μπάντα αφήνει και την ψυχή της πάνω στη σκηνή, κάτι που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε ανέκαθεν το χαρακτηριστικό της. Ο Meniketti σε φωνή και κιθάρα είναι εκπληκτικός παρασύροντας όλο το συγκρότημα σε μια οργειώδη εμφάνιση. Τέλος, επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται για τις ζωντανές ηχογραφήσεις και για το πόσο περιέχουν διορθώσεις και βελτιώσεις στο στούντιο, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε καν τέτοια κουβέντα όταν το συγκρότημα που το κυκλοφορεί είναι οι Y&T! Αν κανείς έχει την παραμικρή αμφιβολία… Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο!
 

Tags