Υπάρχει ανέκδοτο υλικό Dio

0

Σε μια συνέντευξη του στο The Cosmick View, ο πρώην κιθαρίστας στο συγκρότημα του Dio, Rowan Robertson, αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο τραγούδια από τα sessions του “Lock Up The Wolves”.

«Η θητεία μου τελείωσε στον Dio γιατί η μπάντα μπήκε στον πάγο ώστε (o Ronnie) να αφοσιωθεί στους Black Sabbath. Γράψαμε μερικά riffs σε δυο sessions και αυτό ήταν, δεν γράψαμε τραγούδια για ένα ακόμα άλμπουμ. Στο πρώτο άλμπουμ υπάρχει ένα κομμάτι που δεν ηχογραφήθηκε… δεν θα μπορούσα να το κυκλοφορήσω δημόσια χωρίς την ευχή της Wendy καθώς ήταν εκείνη και ο Ronnie που με έφεραν στη μπάντα και μου έδωσαν μια μεγάλη ευκαιρία. Ποτέ δεν μου ζήτησε να επιστρέψω στο συγκρότημα όταν επέστρεψε. Εγώ είχα ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με το συγκρότημά μου… ποιος ξέρει, αν ήμουν διαθέσιμος ίσως να με ρωτούσε, αλλά ποτέ δεν το έκανε. Δεν ξέρω για τα άλλα μέλη. O Simon Wright πάντως δούλεψε μαζί του μέχρι το τέλος».

«Ελπίζω ο κόσμος να ακούσει κάποτε αυτό το τραγούδι, αλλά ηχογραφήθηκε μόνο στην πρόβα. Από όσο γνωρίζω υπάρχει κι άλλο υλικό που ποτέ δεν μπήκε σε άλμπουμ και από άλλες περιόδους του συγκροτήματος. Θα ήταν καλό ο κόσμος να ακούσει αυτά τα τραγούδια, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Ένα πράγμα που έλεγε ο Ronnie ήταν πως έγραφε αρκετά τραγούδια για ένα άλμπουμ, δεν έγραφε 20 και διάλεγε τα 10, έγραφε 10 και έμπαιναν στο άλμπουμ. Στην περίπτωσή μου υπήρχε ένα ακόμα τραγούδι και ένα από αυτά που μπήκαν στο δίσκο είχε ηχογραφηθεί και με ένα άλλο ρεφρέν», είπε ο κιθαρίστας.

Όσο για την προσωπική του σχέση με τον Dio, δήλωσε: «ήμουν τυχερός να λέω πως ο Ronnie James Dio ήταν φίλος μου και όχι μόνο, ήταν ο μέντοράς μου και με πρόσεχε καθώς ήμουν πολύ νέος τότε. Ενδιαφερόταν πολύ, μας φρόντιζε και είχε πολύ χιούμορ, οπότε θα έλεγα πως η εμπειρία μου με τον Dio ήταν σπουδαία».