Για να πω την αλήθεια, όταν παρέλαβα το νέο album των Zodiac Mindwarp με διακατείχε μια αρνητική προκατάληψη. Πρώτον επειδή το σχήμα κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια μέτρια και κάτω albums και σε άτακτα χρονικά διαστήματα και δεύτερον από την απογοητευτική του εμφάνιση στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο όπου και τους είδα να ανοίγουν το Special Halloween Show του Alice Cooper.
 
Τελικά το “We Are Volsung” μπορεί σε καμία περίπτωση να με ενθουσίασε, αλλά δε μπορώ να πω ότι και με απογοήτευσε. Είναι ένα album η βαθμολογία του οποίου κινείται κάπου στη βάση.   Υπάρχει σίγουρα ενέργεια σ’ αυτή τη δουλειά ενώ και συνθετικά κάτι θα βρει κάποιος, αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα που να δώσει κάτι το ξεχωριστό, από ένα σύνολο δέκα κομμάτια γραμμένα σε σχεδόν ίδιο tempo, με συνολική διάρκεια τριαντα ενός λεπτών, με τα δύο πρώτα να προσπαθεί η μπάντα να ακουστούν σαν το “Orgasmatron” και με ένα υπέρ του δέοντος groovάτο mastering.
 
Οι Zodiac Mindwarp είναι εδώ και δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια μια μπάντα από την οποία δε μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις και που βρίσκεται σε παρατεταμένη παρακμή. Ο δε ηγέτης της, μάλλον προτιμάει να αναλώνεται στα ακραίου πολιτικού  περιεχομένου συγγράμματα του και λιγότερο στη μουσική. Πρόβλημα του…