Γνωρίστε τους Grey River And The Smoky Mountain

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παραμύθια για τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, τη διχασμένη φύση του, την ισορροπία των αντιθέτων, τη φθορά και την ελπίδα, την εκδίκηση, τον οίκτο, την αναγέννηση από τις στάχτες. Όλοι οι φίλοι των Grey River And The Smoky Mountain… σχιζοφρενείς, διχασμένοι, διπολικοί, δολοφόνοι, θύματα και θύτες, βιοπαλαιστές και μπερδεμένοι, πρωταγωνιστούν για μια ακόμα φορά και στα δώδεκα κομμάτια-ιστορίες του “Live to Tell the Tale”.

Βιογραφικά στοιχεία

Οι Grey River And The Smoky Mountain είναι μία folk μπάντα με βάση την Αθήνα. Όπως προδίδει το όνομα τους κινούνται ανάμεσα στα americana, folk και bluegrass ηχοτόπια αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία Ιρλανδικής και Ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής.

Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και festival στην Αθήνα, όπως το Caravan Sessions Vol.1 στο οποίο ήταν και συνδιοργανωτές, το Prairie & Rust Fest Vol. 3, το 7th Music Highway Festival και το 3rd Let It Beat Festival ενώ τον Απρίλιο του 2019 εμφανίστηκαν ζωντανά στην εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”.


Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το πρώτο τους 4-track EP με τίτλο “Something’s Wrong, τον Δεκέμβριο του 2017 το debut LP “Captain Death” από την Ikaros Records η οποία διανέμει επίσης και το δεύτερό της LP “Live to Tell the Tale” από τον Φεβρουάριο του 2020.

Πληροφορίες του νέου album

Η παραγωγή έγινε από την μπάντα σε συνεργασία με τον Μιχάλη Σκαράκη ο οποίος έκανε και τη μίξη στο 133 Studio ενώ για το mastering είναι υπεύθυνος ο Νάσος Νομικός (Vu Productions Mastering Studio). Το artwork είναι μια δημιουργία του Γιάννη Τούσσα (Graphic No Jutsu).

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το νέο single με τίτλο “Moody” που έδωσε στη δημοσιότητα η μπάντα.

H tracklist του “Live to Tell the Tale”:

01. Live to Tell the Tale

02. Moody

03. Truth or Dare

04. Left with a Stranger 

05. The Devil 

06. Lay with me

07. Devil’s Reef

08. Too Wild to be Tamed

09. Blueberry Eyes

10. Marked by Misfortune

11. William the Deceiver

12. Troubling Mind

Ρένα Παπαγεωργίου – φωνητικά, μαντολίνο

Σαράντος Γκουμάκος – κιθάρες, φωνητικά

Τάσος Γουσέτης – βιολί 
Θανάσης Γκιουλέας – κοντραμπάσο
Μελέτης Πόγκας – banjo, dobro guitar