Mετά τους αρκετά επιτυχημένους  Φιλανδούς  Santa Cruz και Reckless Love ήρθε και η σειρά των νέων hard rockers Shiraz Lane, που κάποιοι από εσάς ίσως είδατε να περιοδεύουν μαζί με Santa Cruz ή να ξεπετάγεται το όνομα τους στο φεστιβάλ της Frontiers.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2011 και το Crying Out Loud είναι το  πρώτο πραγματικά ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με μια πολύ πιο ξεκάθαρη ταυτότητα στα περισσότερα κομμάτια. Oι επιρροές τους επίσης αρκετά εμφανείς όπως θα καταλάβετε και στα καλοδουλεμένα τραγούδια του νέου δίσκου. Επικρατεί έντονα το στοιχείο τιτάνων όπως  Guns n’ Roses, Skid Row, Aerosmith, και άλλων θρύλων της hard rock – glam metal σκηνής.

Οι Shiraz Lane είναι το πολύ 25 ετών και γράφουν μουσική και στίχους που άλλοι χρειάστηκαν να φτάσουν 50 για να το πετύχουν σε τόσο σεβαστό βαθμό. Δεν μου αρέσει να υπερβάλλω αλλά τους αξίζει να τους επιβραβεύσει κανείς με κάθε τρόπο. Η καλή hard rock μουσική εκλείπει αρκετά τα τελευταία χρόνια και τέτοιες μπάντες είναι σημαντικές  για να μην χαθεί αυτό το είδος. Το ότι γίνονται ακόμα μεγάλα melodic hard rock festivals είναι καθαρά γιατί υπάρχουν ακόμα παλιές μπάντες που επανασυνδέονται ή ηχογραφούν νέους δίσκους. Το θέμα είναι τι θα μείνει μετά από αυτούς τους ‘’παλιούς των 80s’’; Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι οι Shiraz Lane θα είναι μια από αυτές τις μπάντες που θα μείνουν και θα ”μεγαλώσουν” με τον καιρό. Όπως έγινε με τους H.E.A.T, Eclipse, Dynazty, Reckless Love και Hardcore Superstar.

Δεν θα σας προτείνω ποια κομμάτια να ακούσετε γιατί αξίζει όλος ο δίσκος.  Αλλά είμαι αρκετά σίγουρη ότι θα βάλετε στην επανάληψη τα “Wake Up”,” Mental Slavery” Behind the 8-Ball” και “For Crying Out Loud”. Τα ηχεία τέρμα και απολαύστε ένα φανταστικό  νέο γκρουπ!!!  
Και κάτι τελευταίο. Με το που φτάσετε στο τέλος και το κομμάτι “M.L.N.W” ετοιμαστείτε να βιώσετε μια πιστή αντιγραφή των φωνητικών  ικανοτήτων του Justin Hawkins των The Darkness, όπως επίσης θα νιώσετε  την έντονη επιρροή του και στο  κομμάτι “Begging for Mercy”. Με πιο απλά λόγια ο τραγουδιστής των Shiraz Lane, Hannes Kett, δείχνει από το πρώτο δίσκο πως η φωνή του μπορεί να κάνει θαύματα…