Περίεργη δισκογραφική επιστροφή για τους Helloween. Μετά από 2-3 συνεχόμενα πολύ καλά albums, έρχεται το “My God-Given Right” που σίγουρα θα διχάσει τους οπαδούς του συγκροτήματος. Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι οι κολοκύθες μας έχουν συνηθίσει σε πολύ ουσιαστικότερες κυκλοφορίες από αυτή εδώ. Καταρχάς, το βασικό πρόβλημα με το νέο δίσκο είναι ότι πρόκειται για ένα ασύνδετο σε γενικές γραμμές σύνολο κομματιών, τα περισσότερα εκ των οποίων κινούνται σε ρηχά νερά και δεν σου μένουν ύστερα από τα πρώτα ακούσματα.

Ο Deris είναι ξανά ο κινητήριος άξονας γύρω από τον οποίο κινούνται οι υπόλοιποι ενώ έχει ξανά τη μερίδα του λέοντος αναφορικά με τις συνθέσεις με τον Sascha Gerstner να ακολουθεί κατά πόδας. Υπάρχουν ορισμένες αξιόλογες στιγμές (π.χ. το ομώνυμο κομμάτι και το “Stay Crazy”) αλλά δυστυχώς τα ανούσια κομμάτια κυριαρχούν και σε μερικά σημεία προκαλούν αμηχανία με τους παιδικούς στίχους (όχι ότι οι Helloween είχαν ποτέ τίποτα ψαγμένους στίχους αλλά λέμε…).

Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα ασφαλές album από τους Helloween οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεφύγουν από τα τετριμμένα power metal κλισέ και να καταθέσουν μία ποιοτικότερη δουλειά (όπως έκαναν στο “7 Sinners” και στο “Straight Out Of Hell”). Όπως και να έχει, μιλάμε για τον σπουδαιότερο εκπρόσωπο του ιδιώματος για αυτό και περιμένου μόνο και πάντα το καλύτερο από αυτούς.

Highlight: Εξαιρετική η φωτογράφιση και το γενικότερο post apocalyptic concept του booklet.