Είναι στιγμές σαν αυτή που ακούς για πρώτη φορά ένα συγκρότημα το οποίο δεν το λες και καινούριο και απορείς πώς σου ξέφυγαν όλο αυτό τον καιρό. Πόσο μάλλον οι εν λόγω Καναδοί που υπάρχουν 28 ολάκερα χρόνια με το παρόν album να αποτελεί την 5η τους ολοκληρωμένη προσπάθεια.

Οι Necronomicon επιδίδονται σε ένα symphonic death metal με αρκετά black metal στοιχεία, κυρίως στα riffs τα οποία και φέρνουν στο νου Νορβηγία μεριά. Αδυσώπητο drumming, μοχθηρά φωνητικά και καλό songwriting συνθέτουν ένα πολύ καλό ακραίο δισκάκι. Κάποια κομμάτια που θα ξεχώριζα είναι τα “Unification Of The Four Pillars”, “I (Bringer Of Light)” και  “Crown Of Thorns” το οποίο αποτελεί και το πρώτο video για το album. Έκπληξη φέρνει η διασκευή του “Innocence And Wrath” των Celtic Frost κι αυτό επειδή είναι ένα ορχηστρικό κομμάτι ενός λεπτού, το οποίο ανοίγει το “To Mega Therion”. Τέλος, την παραγωγή έχει αναλάβει ο Jean-Francois Dagenais, κιθαρίστας των Kataklysm και Ex-Deo και παραγωγός καμιά 50αριά άλλων συγκροτημάτων.

Το “Advent Of The Human God” είναι γενικά ένα album που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του συμφωνικού extreme ήχου από ένα συγκρότημα το οποίο βρίσκεται χρόνια στο σκηνή.

For the fans of: Dimmu Borgir, Old Man’s Child, Behemoth