Να και κάτι πρωτότυπο. Sleaze μπάντα από την Τσεχία. Το πιο παράδοξο που είχα πετύχει ήταν sleaze μπάντα από Γαλλία  και πιο συγκεκριμένα τους Blackrain. Δεν το περίμενα λοιπόν  να βρω και στην Τσεχία τους Nasty Ratz.

Πρώτος ολοκληρωμένος  δίσκος τους από το 2012 με τον τίτλο “First Bite”. Είναι ξεκάθαρο και από το όνομα της μπάντας , τον τίτλο αλλά και το εξώφυλλο ότι από τους Nasty Ratz περιμένεις να ακούσεις μπάντα σαν τους Danger της Σουηδίας. Sleaze νέας γενιάς δηλαδή αλλά με σταθερό χαρακτήρα κολλημένο στα 80s. Γιατί έχουμε και αρκετό sleaze με πολύ έντονο το power metal μέσα πλέον. To λεπτό που ξεκινάει το πρώτο riff είναι εμφανέστατη η επιρροή των Motley Crue. Oσο συνεχίζει ο δίσκος είναι επίσης ξεκάθαρα τα ακούσματα τους από KISS, Aerosmith, Britny Fox, Reckless Love, Vinnie Vincent Invasion και άλλα πολλά Ηair Metal σχήματα που και οι ίδιοι δηλώνουν επίσημα ότι τους έχουν επηρεάσει. Αν και δεν  κρύβεται καθόλου σε κομμάτια όπως το “I Don’t Wanna Care” ότι η μπάντα έχει ακούσει και πολύ Michael Monroe. Το είδος είναι λοιπόν ξεκάθαρα στη κατηγορία του Glam/Hair Metal/Sleaze με κάποιες αχρείαστες μπαλάντες όπως πάντα αλλά με μια πολύ καλή πρώτη δουλειά που σίγουρα παίρνει κάποια βελτίωση ακόμα .

O τραγουδιστής μου φαίνεται λίγο μπερδεμένος ως προς το τι ύφος θέλει να κρατήσει. Καλό είναι γενικά η μπάντα να αποκτήσει μια πιο συγκεκριμένη ταυτότητα με τον ήχο της  ώστε να μην είναι απλά άλλη μια τυπική sleaze μπάντα αλλά μια μπάντα που θα ξεχωρίσει όπως τα είδωλα τους. Και δεν είναι απαραίτητο να γίνουν οι επόμενοι Kiss ή Aerosmith. Μπορούν να γίνουν όμως οι επόμενοι Crashdiet ή Reckless Love αν το δουλέψουν αρκετά. Ώστε να υπάρχει και μια μπάντα στην Τσεχία να εκπροσωπήσει αυτό το είδος  επάξια και να μην αφανιστεί με την πάροδο των χρόνων.

Το πρώτο κομμάτι του δίσκου “Love At First Sight” είναι αρκετά καλό και για video clip.Eπίσης, ξεχώρισα και  το “Angel Ιn Μe”. Αναμένουμε λοιπόν περισσότερα. Μπράβο στους Nasty Ratz για τη πρώτη τους  δουλειά και εις ανώτερα.