Οι Riot θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο αδικημένα συγκροτήματα στην ιστορία του Αμερικάνικου heavy metal αφού δεν μπόρεσαν ποτέ να αγγίξουν την εμπορική επιτυχία που τόσο πολύ άξιζαν ενώ ποτέ δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα δημοτικότητας στη χώρα τους διατηρώντας έτσι ένα –λίγο ή πολύ- cult προφίλ. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι η μπάντα κατάφερε και επηρέασε πλήθος μουσικών (το “Fire Down Under” παραμένει, π.χ., ένα από τα αγαπημένα albums του Lars Ulrich) ενώ το συνθετικό ταλέντο και η τεχνική ικανότητα του μακαρίτη Mark Reale χαίρουν καθολικής αποδοχής από τη μεταλική κοινότητα.

Η Skol Records κυκλοφορεί το πρώτο ever tribute album στους Riot με τη συμμετοχή 14 συγκροτημάτων τα οποία θα λέγαμε ότι είναι απολύτως μοιρασμένα (7 από Αμερική και 7 από Ευρώπη). Τα συγκροτήματα έχουν καταφέρει και έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στις συνθέσεις αλλά την ίδια στιγμή διατηρούν αναλλοίωτο το γνώριμο ύφος των Riot ενώ η επιλογή των κομματιών είναι αντιπροσωπευτική αν και θα προτιμούσα, προσωπικά, 2-3 περισσότερα τραγούδια από την εποχή που ο Mike DiMeo ήταν στο συγκρότημα.

Στα highlights του CD είναι σίγουρα το “Swords And Tequila” από τους Savage Master, το “Sign of The Crimson Storm” από τους Mystery του Άγγελου Περλεπέ (περιττό να τονίσουμε ότι το solo είναι εξαιρετικό) καθώς και το φανταστικό “Running From The Law” από τους Dexter Ward που του έχουν δώσει έναν στακάτο, true metal αέρα! Να προσθέσουμε ότι μεταξύ άλλων συναντάμε στο “Thunder And Steel Down Under” τους Axel Rudi Pell, Night Demon, Attacker κ.α.

Συνολικά, πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια που θα πρέπει όλοι οι φίλοι του παραδοσιακού hard n’ heavy ήχου να στηρίξουν.

Highlight: To συγκεκριμένο album κυκλοφορεί σε 1000 αντίτυπα.