Το αυτοκόλλητο στο δίσκο γράφει “The rock album of the year” και όπως κι αν αυτό ακούγεται, δεν είναι τελικά μακριά από την πραγματικότητα. Τα vampires του  Hollywood, οι Alice Cooper, Joe Perry και Johnny Depp, επιστρέφουν, αυτή τη φορά αντιστρέφοντας τα πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο και παρθενικό τους album. Εδώ έχουμε κατά βάση ολοκαίνουργια κομμάτια και τρεις μόνο διασκευές.

Το “Rise” θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα Alice Cooper album ως συνέχεια του “Paranormal” και τα δεκατρία καινούργια τραγούδια που έχει το album, στην πλειοψηφία τους αποτελούν την αποθέωση του σύγχρονου rock and roll, έχοντας συχνά έναν ξέφρενο ρυθμό που κάνει “διάλειμμα” ρίχνοντας ταχύτητες μόνο για να δημιουργήσει μια rock ατμόσφαιρα που κάνει το δίσκο να αναπνεύσει. Οι τρεις διασκευές, “You Can’t Put Your Arms Around A Memory” (Johnny Thunders), “Heroes” (David Bowie) και “People Who Died” (Catholic Boy) είναι εξαιρετικές και άριστα δεμένες με τα υπόλοιπα κομμάτια αφού η ποιότητα και η εμπειρία των τριών μουσικών τους επέτρεψε να τα εντάξουν απόλυτα στο πνεύμα του album.

Το “Rise” θα πάρει άριστα από μένα. Δε νομίζω ότι χωρούσε το οτιδήποτε περισσότερο σ’ αυτό, αλλά δεν αισθάνθηκα καμία στιγμή ότι του λείπει και κάτι.

Δε μένει παρά να επιλέξουμε το ή τα format που θα το αγοράσουμε. Απλή jewel case έκδοση, πανέμορφη digipack και κάπου…137 εκδόσεις βινυλίου σε αντίστοιχα διαφορετικά αλλά και περίεργα χρώματα όπως μας συνηθίζουν τελευταία οι δισκογραφικές.