Το ντεμπούτο των Φιλανδών είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του ’11, πλην όμως, μια και τώρα μπήκε στο παιχνίδι η Nuclear Blast και η δουλειά αυτή κυκλοφορεί πανευρωπαϊκά, και επειδή η μπάντα έχει κάνει σημαντικά πραγματάκια στο παρελθόν, παρουσιάζουμε ένα σεξτέτο που παίζει Μέταλ και Heavy Rock. Μου ήλθαν στο νου οι Warrior, οι Accept και – κλασσικά – η δεκαετία του ’80. Μπορεί στο πρώτο τραγούδι το riff να είναι πολύ “Man on the silver mountain”, δεν θα κρίνουμε μια μπάντα μόνο από αυτό!

“The band of the hawk” και καταιγισμός στα έξι όγδοα! Οι κιθάρες είναι πάουερ και ακούγονται τιτανικές, είτε παίζοντας θέματα είτε σολάροντας. Θα χρειαστείτε λίγο χρόνο να συνηθίσετε τις φωνές, λόγω της χροιάς. Τα δεύτερα φωνητικά είναι τελείως Accept και γουστάρουμε, ενώ τα πλήκτρα δίνουν έναν μπαροκικό χαρακτήρα που θα λατρέψετε, είναι πολύ επικά.

Οι τυπάδες δεν είναι καθόλου τυχαίοι. Πέρα του ότι έπαιξαν με τον Blaze σε κάμποσα live, κέρδισαν το διαγωνισμό για το Wacken στην πατρίδα τους και έπαιξαν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου, ενώ πλάκωσαν από παντού χορηγίες!

“Shake the world with Metal, shake the world with Steel, shake the world with Heavy Metal”! Ναι, βρισκόμαστε στη Μεσογδονταϊκή περίοδο, παρατηρούμε τους Μεταλλόσαυρους να κατασπαράζουν τους ανυποψίαστους και κοιτάμε να μην σωθούμε… Οι συνθέσεις είναι όλες τετράλεπτες και κάνα δυο πεντάλεπτες και τα riff είναι πολύ πιασάρικα. Τα τραγούδια ακούγονται εξαιρετικά ευχάριστα και το mainstream εναλλάσσεται ομοιόμορφα με το επικό στοιχείο. Ναι, και αυτά γίνονται! Ακούστε το “Die Hard Warrior” και θα με θυμηθείτε. Πω-πω, κομματάρα! Βγαίνουν και Ευρωπαϊκή όπου να ‘ναι; Δεν βλέπω ακόμα Ελληνική ημερομηνία αλλά ελπίζω. Die Hard!